Concluzia comisiei de anchetă în cazul pacientului cu obezitate morbidă de la Fălticeni

Ancheta comisiei mixte de control în cazul pacientului Oliver Postolachi a apreciat că Spitalul Municipal Fălticeni şi Spitalul Judeţean Suceava „au acordat îngrijiri medicale şi au efectuat investigaţii paraclinice adecvate pentru rezolvarea cazului medical”. Totodată, s-a apreciat că „modul în care au comunicat conducerile celor două spitale a dus, în final, la orientarea corectă a pacientului spre serviciile spitaliceşti necesare”.

Reamintim că în acest caz, pentru „verificarea aspectelor semnalate de mass-media”, s-a impus efectuarea unei anchete la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Colegiului Medicilor Suceava.

Pacient cu nevoi speciale, având obezitate morbidă şi afecţiuni asociate, Oliver Postolachi a fost adus de SMURD la Centrul de Primire Urgenţe de la Spitalul Fălticeni, la data de 3 octombrie a.c., fiind diagnosticat, printre altele, cu hernie ombilicală, obezitate morbidă, ulcer varicos gambă, bilaterală, BPOC şi HTA secundară. De acolo, cazul fiind complex iar resursele limitate – arată raportul – este trimis la Spitalul Judeţean Suceava şi e internat la Secţia Chirurgie. La data de 5 octombrie este externat şi trimis, tot cu ambulanţa SMURD, la spitalul fălticenean, cu trimitere şi scrisoare medicală de la specialiştii SJU. „Intenţia medicului curant a fost de a asigura o asistenţă medicală adecvată pacientului cu nevoi speciale, dincolo de o simplă externare de la SJU” se arată în raportul comisiei mixte. Întrucât medicul chirurg de la Spitalul Fălticeni n-a considerat necesară internarea pacientului, acesta a fost trimis către compartimentul dermato-venerologie al spitalului, pentru consult de specialitate, pacientul fiind consultat şi pansat în ambulanţă. Dermatologul a decis însă că tratamentul se poate face în ambulatoriu. În aceeaşi zi, la ora 19.10, pacientul este adus din nou la Spitalul Fălticeni şi internat la Cardiologie, unde i s-au asigurat condiţii speciale de cazare, dar pe 8 octombrie este trimis, din nou, cu SMURD la UPU Suceava, deoarece necesita monitorizare permanentă la Anestezie-Terapie Intensivă.

La SJU, prin decizia managerului, s-a decis „constituirea unei comisii pentru a se stabili un punct de vedere asupra prezentării, evaluării, diagnosticării, tratamentului şi recomandărilor făcute pacientului”. Ca urmare a colaborării dintre directorii medicali ai celor două spitale şi ţinând cont de nevoile pacientului, s-a decis direcţionarea lui la Compartimentul de Îngrijiri Paliative din comuna Vadu Moldovei, unde a rămas până la data de 7 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: