Butonatul telefoanelor şi mersul pe stradă cu căştile în urechi, pericol de accidentare pentru elevi

Poliţiştii suceveni au fost din nou prezenţi în rândul elevilor, marţi, 8 noiembrie, predând lecţii de prevenire a accidentărilor, pe o temă inedită, „Distragerea atenţiei la traversarea străzii datorată utilizării tabletelor, telefoanelor mobile sau căştilor pentru muzică”.

Dependenţa de telefoanele mobile şi playere provoacă anual accidente rutiere, atât în rândul şoferilor care nu utilizează dispozitive hand free în timp ce conduc, dar şi în rândul pietonilor, în special tineri şi copii care merg pe stradă, traversează carosabilul cu căştile în urechi, ascultând muzică sau butonând telefoanele, prinşi în discuţii pe reţele de socializare sau în jocuri online.

 Pe româneşte spus, aceştia nu se uită pe unde calcă şi se supun unor riscuri mari de accidentare când traversează strada.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, la întâlnirile de marţi au participat peste 2500 de elevi cu vârste între 10 şi 16 ani, cărora le-au fost prezentate filme educative, materiale power-point şi au participat relaxat, la activităţi interactive despre corectarea acestor obiceiuri periculoase.

Luni, 7 noiembrie, IPJ Suceava, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia Rutieră, a demarat un amplu program de prevenire a accidentelor rutiere sub egida ,,Săptămâna educaţiei rutiere – Educaţia pentru viaţă contează!”.

„Peste 100 de poliţişti au participat, în două zile de campanie, la acţiunile de informare. Peste 4000 de elevi din ciclul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal au beneficiat de aceste acţiuni. Pentru noi, poliţiştii, bilanţul este însă încununat de realitatea îmbucurătoare din teren, unde nu s-a produs niciun accident rutier în care să fie implicaţi copii la nivelul întregului judeţ. ,,«Educaţia pentru viaţă contează!» este cel mai amplu program de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea copiilor iniţiat la nivelul IPJ Suceava” a menţionat comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: