Retrocedarea terenurilor, împiedicată de neconstituirea noilor comisii de fond funciar

> Se riscă „blocarea activităţii pe linia aplicării legislaţiei în materia legilor fondului funciar” avertizează prefectul Constantin Harasim > Prefectura a cerut Direcţiei Silvice să identifice suprafeţele forestiere necesare executării hotărârilor judecătoreşti definitive

Prefectura Suceava solicită Direcţiei Silvice Suceava, în calitate de administrator al fondului forestier al acesteia, să acorde, prin personalul de care dispune, sprijin în identificarea suprafeţelor cu vegetaţie forestieră, retrocedabile conform prevederilor Legii nr. 165/2013. Demersul are drept scop finalizarea aplicării legislaţiei în materia fondului funciar, dar şi executarea hotărârilor judecătoreşti definitive, Constantin Harasim, prefectul judeţului, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de fond funciar, aprobând un plan de măsuri în acest sens. Ca urmare a solicitării Prefecturii, Direcţia Silvică face cunoscut că retrocedabile, conform legislaţiei în vigoare, sunt terenurile forestiere predate de ocoalele silvice comisiilor locale de fond funciar şi nepuse în posesie, precum şi cele cu altă destinaţie la data preluării, care au intrat în proprietatea statului sau au fost incluse în amenajamente silvice după anul 1948. Astfel, conform inventarierii efectuate în baza Legii nr. 165/2013, cele două categorii de suprafeţe însumează peste 10.000 ha, datele puse la dispoziţie de Direcţia Silvică Suceava fiind comunicate comisiilor locale de fond funciar şi primarilor, în calitatea lor de preşedinţi ai acestor structuri.

De semnalat este şi că, în şedinţa din 31 octombrie 2016, Comisia judeţeană de fond funciar a hotărât să returneze documentaţiile primite din teritoriu, deoarece comisiile locale cu pricina aveau în componenţă membri care şi-au pierdut calitatea odată cu scrutinul local din 5 iunie 2016. În cauză sunt inclusiv primari şi viceprimari care, chiar dacă au fost reconfirmaţi în funcţie, la noile alegeri acestora le-a încetat mandatul anterior.

„Atragem atenţia primarilor şi secretarilor localităţilor să procedeze urgent la nominalizarea membrilor comisiilor locale de fond funciar, în vederea emiterii ordinului de prefect privind constituirea noilor comisii. În acest mod este evitată blocarea activităţii pe linia aplicării legislaţiei în materia legilor fondului funciar” a precizat prefectul Constantin Harasim.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI