Wizz Air anunţă zboruri din Suceava spre Roma, Bologna şi Treviso

Roma Ciampino, Bologna şi Treviso vor fi noile destinaţii Wizz Air de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, acestea adăugându-se celor operate în prezent spre Milano (Bergamo) şi Londra (Luton).

Noile rute au fost anunţate ieri, de directorul de comunicare al companiei aeriene low­cost, Tamara Vallois, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Suceava. La conferinţă au participat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi directorul general al Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuţă.

Directorul de comunicare al Wizz Air, Tamara Vallois, a declarat că începând din 27 martie va fi operată cursa spre Treviso cu două frecvenţe săptămânale, luni şi vineri, iar din 28 martie, cursele spre Roma Ciampino şi Bologna, cu trei frecvenţe săptămânale, marţi, joi şi sâmbătă.

Ea a menţionat că din martie va creşte de la două la patru frecvenţa curselor spre Milano.

Vallois a spus că este încântată de dezvoltarea companiei de pe aeroportul Suceava unde operează din luna august şi deja are anunţate cinci destinaţii.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că în cele trei luni Wizz Air a avut 20.000 de pasageri pe Suceava şi că gradul de încărcare a avioanelor a fost de circa 94%.

Şeful administraţiei judeţene sucevene a spus că se discută în continuare atât cu Wizz Air, cât şi cu alte companii pentru deschiderea de noi rute, referindu-se la cele din Spania, Madrid, Valencia şi Barcelona. Apelul său este să fie făcut mai mult lobby şi din partea românilor din străinătate pentru deschiderea de noi rute.

Flutur a mai precizat că a fost semnat şi un acord cu autorităţile din Cernăuţi pentru ca cetăţenii ucraineni care vor să călătorească cu avionul de pe Aeroportul Suceava să poată traversa în timp mai scurt graniţa şi că în cele trei luni de când sunt curse externe de pe aeroportul sucevean s-au înregistrat 350 de pasageri ucraineni.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat la rândul său că este extrem de mulţumit de parteneriatul cu Wizz Air, subliniind că vor fi 16 zboruri săptămânale cu Wizz Air şi alte şapte cu Tarom.

El a spus că doreşte ca Wizz Air să înfiinţeze o bază pe Aeroportul Suceava, ceea ce va permite mai multe rute. Preşedintele CJ Suceava a intervenit şi a adăugat că spre Bucureşti nu sunt suficiente curse şi că invită concurenţa să intre pe această rută, pentru asigurarea unui număr suficient de curse, dar şi pentru a regla preţurile.

Tamara Vallois a spus că, în ceea ce priveşte următoarele destinaţii de pe Aeroportul Suceava, dezvoltările ulterioare vor fi anunţate din timp. „Există permanent interes pentru rute noi, sunt analizate foarte multe rute, iar Bruxelles a fost una dintre rutele potenţiale analizate. În prezent am decis ca cele trei rute anunţate astăzi prezintă mai mult interes. Orice dezvoltare ulterioară va fi anunţată în timp util” a spus Vallois.

Totodată, ea a arătat că noile curse vor fi anunţate şi în funcţie de capacităţile companiei, şi de posibilităţile aeroportului sucevean. „Deocamdată, trebuie să vedem ce capacitate avem pentru noi rute, iar la acest moment nu avem capacităţi pentru România, dar depinde şi de mulţi alţi factori” a precizat Vallois.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: