Doi turci şi un sirian depistaţi după ce au trecut ilegal frontiera în zona Frătăuţii Noi

Trei migranţi ilegal, doi cetăţeni turci şi unu sirian, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră suceveni, la frontiera cu Ucraina, în zona localităţii Frătăuţii Noi.

migranti-turc-sirieni Era ora 3.50, în noaptea de duminică spre luni, când, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, frontieriştii au observat cele trei persoane care veneau pe jos dinspre frontieră. Un echipaj de poliţie a ieşit în întâmpinarea lor şi, pentru că membrii grupului nu ştiau româneşte, au fost conduşi la sediul sectorului PF Vicovu de Sus, pentru cercetări.

Potrivit unui comunicat transmis de comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, turcii şi sirianul erau în drum spre ţări „mai calde” decât cele de baştină.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbaţii, doi cetăţeni din Turcia şi unu din Siria, cu vârste cuprinse între 32 şi 43 de ani, au încercat să intre ilegal în România, din Ucraina. Aceştia au declarat poliţiştilor de frontieră că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen” a transmis ofiţerul sucevean.

Dorinţa lor nu s-a îndeplinit, cei trei poposind doar puţin timp chiar şi pe teritoriul românesc. Potrivit acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor ucrainene pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: