Zeci de poliţiştii au dat ieri o raită prin baruri, săli de jocuri şi de pariuri, după elevii chiulangii

> În magazine din vecinătatea şcolilor au găsit mii de ţigări de vândut la bucată, chiar şi minorilor !

Peste 200 de poliţişti suceveni din structurile de ordine publică, investigaţii criminale şi investigarea infracţionalităţii economice au descins ieri dimineaţă în baruri, pub-uri, chioşcuri, alimentare şi magazine, săli de jocuri, săli de pariuri sportive etc. de pe raza judeţului.

Acţiunea, organizată între orele 9-13, face parte din campania „Şcoli Sigure – Elevi în Siguranţă” şi a fost anunţată încă de săptămâna trecută, odată cu sesiunile de informare pe această temă organizate în şcoli de poliţişti împreună cu ATOP Suceava.

Vremea, conştiinţa sau orice au ajutat, de data aceasta, elevii care au preferat să stea la cursuri în intervalul dedicat acţiunii, astfel că poliţiştii s-au ocupat mai mult de personalul angajat al localurilor şi sălilor verificate – aproape 280 la număr. Ei au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 189.150 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 5000 de lei.

„În unităţile economice din vecinătatea unităţilor de învăţământ au fost găsite şi confiscate 3560 bucăţi ţigarete, fiind aplicate sancţiuni, iar angajaţilor li s-a atras încă o dată atenţia să nu vând ţigări la bucată şi în general tutun minorilor” a declarat comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Barmani, vânzători din magazine, instruiţi să nu vândă alcool şi tutun minorilor

În cadrul campaniei „Şcoli Sigure – Elevi în Siguranţă”, poliţiştii suceveni au organizat ieri, într-un cunoscut bar din Suceava, un training profesional susţinut de zece barmani din Suceava, Gura Humorului şi Botoşani, şi un workshop privind siguranţa tinerilor şi prevederile legislative care fac referire la interdicţia vânzării de alcool şi tutun către minori.

De asemenea, tot ieri, personalul angajat al unui lanţ de magazine din Suceava a fost instruit cu privire la interdicţia comercializării aceloraşi mărfuri către minori, dar şi cu privire la sancţiunile aplicabile în cazul nerespectării legii. Un astfel de magazin se află şi în zona centrală, pe esplanada municipiului, în zona adiacentă Casei de Cultură, acolo unde se organizează în această perioadă majoritatea „Balurilor Bobocilor”.

„Astfel de activităţi vor fi organizate săptămânal, urmând a fi puse în aplicare acţiuni care să vizeze toate cele patru direcţii de acţiune ale campaniei: acţiuni de informare şi responsabilizare derulate cu elevii în unităţile de învăţământ, activităţi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ de către poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri în vederea securizării zonelor de risc, identificarea şi verificarea tuturor unităţilor de alimentaţie publică din zona şcolilor şi acţiune de identificare a elevilor care absentează de la ore, absenteismul şi abandonul şcolar constituindu-se în principalii factori generatori de comportamente antisociale la tineri” a transmis reprezentantul Poliţiei Suceava.

Foto: Poliţia Română

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI