După licitaţie

Aproape 4 milioane de lei economie la amenajarea zonei de agrement

> Suma economistă va fi orientată spre cofinanţarea a două proiecte cu fonduri elveţiene accesate de Primăria Suceava

Primăria Municipiului Suceava economiseşte circa 3,86 de milioane de lei, după ce firma botoşăneană Victor Construct a câştigat, pentru aproximativ 6,22 de milioane de lei, competiţia pentru amenajarea zonei de agrement Tătăraşi. În vederea realizării obiectivului, autorităţile sucevene au contractat un credit de 10 milioane de lei, acordat de CEC Bank, pentru o dobânda anuală de 1,5% peste cea de referinţă, la care se adaugă comisionul de administrare de 0,65%.

Şeful municipalităţii, Ion Lungu, a declarat că va face demersuri astfel încât suma economistă să fie orientată spre cofinanţarea a două proiecte cu fonduri europene accesate de Primărie: „Voi supune acest lucru aprobării Consiliului Local, după care voi aduce la cunoştinţa Băncii şi a Comisiei Naţionale pentru Împrumuturi, de pe lângă Ministerul de Finanţe, pentru a putea folosi suma rămasă, de 3,86 de milioane de lei, în vederea cofinanţării a două proiecte cu fonduri elveţiene. Sper ca domnii consilieri să fie de acord ca diferenţa de bani din credit să fie folosită pentru a susţine ritmic aceste proiecte”. Este vorba, în primul rând, despre „Management modern şi eficient al iluminatului public”, acesta fiind aflat deja în implementare, presupunând înlocuirea a 3.816 corpuri de iluminat, îmbătrânite, deteriorate şi cu randament scăzut de funcţionare, dar şi amenajarea unui sistem de telegestiune la sediul Primăriei. Cel de-al doilea proiect este cel intitulat „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, având ca finalitate achiziţionarea a 11 autovehicule electrice, două furgonete electrice, a unei automăturători electrice, a unei autocisterne electrice, a zece biciclete electrice, precum şi înfiinţarea a 28 puncte de încărcare a acumulatorilor. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI