Facilităţi pentru pasagerii curselor internaţionale de pe aeroporturile Suceava sau Cernăuţi:

Transport rapid cu autocarul, cu trecere simplificată a frontierei

Consiliul Judeţean Suceava şi Consiliul Regional Cernăuţi au stabilit, vineri, că modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava şi, respectiv, a Aeroportului Internaţional ”Cernăuţi” vor avea efect pozitiv asupra dezvoltării şi cooperării economice comune în zonele transfrontaliere ale României şi Ucrainei.

În rezoluţia comună finală adoptată de cele două consilii s-au decis facilităţi pentru pasagerii curselor internaţionale de pe cele două aeroporturi. „Având în vedere posibilitatea şi necesitatea de a dezvolta serviciile de transport aerian, s­a propus cooperarea între structurile similare ale ambelor regiuni pentru a asigura curse de transport special pe ruta Cernăuţi – Suceava şi Suceava – Cernăuţi, în zilele în care au loc cursele internaţionale de pe aeroportul din Salcea şi de pe cel din Cernăuţi, simplificarea formalităţilor vamale, în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană, pentru persoanele care călătoresc spre aeroporturile menţionate mai sus”.

Aeroportul Suceava a fost modernizat în 2015, având în prezent curse internaţionale spre Bergamo şi Luton şi cursă internă spre Bucureşti. Aeroportul din Cernăuţi a fost modernizat în 2014, modificându-i-se capacitatea portantă a pistei, care oferă posibilitatea de a fi utilizată de aeronave moderne cum ar fi B737, A320.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI