Sunt aşteptate contestaţii pentru drumurile şi parcările din cartierul Europa

> Întâietatea la licitaţie a fost foarte disputată, în competiţie intrând opt firme

 Opt constructori au depus oferte la licitaţia pentru desemnarea executantului infrastructurii rutiere şi a parcărilor din cartierul sucevean Europa destinat tinerilor. „O veste bună, deocamdată, este aceea că a fost definitivată licitaţia pentru drumurile şi parcările în cartierul pentru tineri din zona Tătăraşi” a declarat primarul Ion Lungu. Câştigătoare a ieşit Florconstruct Suceava, cu cea mai bună ofertă financiară, de 3,67 milioane de euro, însă Primăria Suceava se aşteptă la contestaţii, situaţie în care lucrările ar putea fi amânate. „Oferta financiară cea mai mică, cât şi corespunzătoare din punct de vedere tehnic, a fost cea a Florconstruct Suceava. Însă deja s-au cerut notificări şi, probabil, vor fi contestaţii” a declarat edilul-şef.

burdujeni-cartier-europaIon Lungu anunţa că pe Dealul Tătăraşi vor fi amenajate parcările, iar asfaltul va fi turnat pe străzile Paris, Viena, Madrid, Londra şi Berlin.

Pe de altă parte, în pregătire este licitaţia pentru racordarea la reţeaua de energie electrică şi amenajarea sistemului de iluminat public din noul cvartal. Toate acestea survin intervenţiilor din 2015, an în care în noul cartier rezidenţial de pe Dealul Tătăraşi au fost duse reţelele de alimentare cu apă şi cele de canalizare. Primele delimitări în cartierul Europa, destinat tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, cu parcele atribuite în folosinţă de Primărie, au fost făcute pe 9 mai 2012, de Ziua Europei. La acea dată, municipalitatea a repartizat aici 142 de loturi de casă, primarul declarând că denumirea atribuită cartierului vine ca o recunoaştere pentru finanţările accesate de municipiul Suceava de la Uniunea Europeană.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI