Peste 5100 doze de vaccin hexavalent livrate DSP Suceava

 5136 de doze de vaccin hexavalent au fost livrate Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, fiind începută repartiţia dozelor de vaccin medicilor de familie din judeţ.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că cele 5136 de doze de vaccin hexavalent reprezintă 70% din necesar până la sfârşitul lunii octombrie, ar mai fi necesare 7000-­8000 de doze de vaccin atât pentru asigurarea lotului de bază, cât şi pentru imunizarea restanţierilor, până la sfârşitul acestui an.

Zorescu a spus că DSP Suceava a început deja repartiţia dozelor de vaccin hexavalent către medicii de familie din judeţ, recomandându-se vaccinarea cu prioritate a copiilor cărora nu li s-­a administrat nicio doză, iar apoi să se recupereze restanţierii.

Reamintim că vaccinul hexavalent se administrează copiilor din grupele de vârstă 2­-4­-11 luni pentru prevenirea difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), a hepatitei acute de tip B, poliomielitei, dar şi a unor infecţii invazive. Vaccinul hexavalent face parte din programul naţional de imunizări.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI