Mai multe burse pentru elevii suceveni

 Autorităţile locale sucevene suplimentează numărul de burse şcolare pentru elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Solicitările au venit de la Şcoala Gimnazială Nr. 8, Şcoala Gimnazială Nr. 9, Şcoala Gimnazială Nr. 10, precum şi de la Colegiul Naţional Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Naţional Economic „Dimitrie Cantemir” şi Colegiul Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu”, fiind vorba despre încă 54 de burse acordate din bugetul municipal, dintre care 6 burse de performanţă, 37 de burse de merit şi 11 burse sociale. Astfel, prin hotărâre a CL Suceava, beneficiari vor fi 928 elevi, dintre care 705 primesc bursă de merit, 142 bursă de ajutor social, 42 bursă de performanţă, iar 39 bursă de studiu.

În municipiul Suceava, bursa de performanţă are valoarea de 100 de lei, iar de aceasta beneficiază elevii cu rezultate deosebite obţinute la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale. Bursele de merit se ridică la 80 de lei şi sunt orientate către elevii cu rezultate bune adjudecate după participarea la acelaşi gen de activităţi, însă ţinute la nivel judeţean. Bursele de studiu de 60 de lei pe lună se acordă elevilor care provin din familii cuvenituri mici, iar de bursele sociale, de aceeaşi valoare, vor beneficia elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate, situaţii materiale grele) burse de ajutor social. Legea educaţiei naţionale prevede că bursele se plătesc din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin şcolile din învăţământul preuniversitar de stat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI