În ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva, la Iaşi

Presbitera Argatu Floarea, din parohia Vultureşti, distinsă cu „Crucea Moldavă” pentru mireni

> Aproximativ 15.000 de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie

hram-Sfanta-Parascheva-2016

hram-Sfanta-Parascheva-2016

În ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva, la Slujba Sfintei Liturghii ce a avut loc pe un podium special amenajat, pe Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Iaşi, au participat aproximativ 15000 de credincioşi. În acelaşi timp, la rândul întins pe 3 km, alte mii de pelerini au ascultat Sfânta Liturghie, aşteptând să ajungă să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul din Cipru.

Slujba a fost oficiată de către ÎPS Athanasie, mitropolit de Limasol, înconjurat de un sobor de peste 25 de ierarhi din ţară şi străinătate, a transmis Arhiepiscopia Iaşilor.

„Cinci familii – atât din dreapta, cât şi din stânga Prutului –, binecuvântate de Dumnezeu cu mulţi copii, au primit de la Înaltpreasfinţitul Teofan cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, «Crucea Moldavă» pentru mireni. «Pentru pruncii pe care i-au născut şi educat aşa cum se cuvine, îi cinstim pe aceşti vrednici părinţi, şi cinstim prin ei pe toţi taţii şi mamele născătoare de prunci, care sunt prelungirea Mâinilor creatoare ale lui Dumnezeu. Părinţii aceştia şi cei asemenea lor ne spun că nu există o demnitate mai aleasă şi mai înaltă decât demnitatea de tată şi de mamă, de soţ şi soţie. Niciun alt rang, carieră sau distincţie nu poate fi mai presus” a precizat ÎPS Teofan.

Printre venerabilii distinşi se numără şi presbitera Argatu Floarea (80 ani), din parohia Vultureşti, văduvă, cu 15 copii, 53 nepoţi şi 25 strănepoţi. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI