Deşi pe timpul nopţii este frig

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat primesc căldură de pe 11 octombrie

> Inhibate de valoarea ridicată a facturilor, patru asociaţii de proprietari au refuzat încălzirea locuinţelor, preferând ca membrii acestora să stea în frig > În 2010, ca urmare a temperaturilor deosebit de scăzute, căldură s-a dat de pe 4 octombrie, anul trecut caloriferele dezmorţindu-se de pe 8-9 octombrie, când se făceau probele la cald

Cu toate că temperaturile nocturne au coborât până spre pragul de îngheţ, locuitorii municipiului Suceava, beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare, nu vor avea căldură în case mai devreme de marţi, 11 octombrie.

Potrivit lui Mugur Corlăţean, directorul general la Thermonet, în zilele care vin, transportatorul, distribuitorul şi furnizorul de agent termic procedează la umplerea progresivă a instalaţiilor, demers care se va desfăşura inclusiv sâmbătă şi duminică.

„Sperăm să nu apară probleme pe reţele, să nu întâmpinăm greutăţi. Am luat legătura şi cu producătorul Bioenergy, pentru a ne face un plan comun de acţiune” a subliniat Mugur Corlăţean, directorul general al prestatorului serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură.

Pe de altă parte, pe fondul creşterii valorii următoarei facturi (la consumul de apă caldă adăugându-se şi cel de căldură), patru asociaţii de proprietari de pe raza Sucevei au trimis Thermonet înştiinţări conform cărora încă nu sunt dispuse să primească încălzire.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Ion Lungu, primarul Sucevei, dădea asigurări sucevenilor că, la iarnă, vor avea căldură în case.

„În măsura în care nu este suficient stocul de masă lemnoasă, se poate funcţiona şi pe gaz metan. Eu vreau să îi asigur pe suceveni că vor avea apă caldă şi căldură şi în această iarnă” a reliefat edilul-şef Ion Lungu.

Conform legii, asigurarea căldurii în apartamente este obligatorie după ce timp de 3 zile consecutiv, între orele 18 seara şi 6 dimineaţa, mediile aritmetice a temperaturilor atmosferice exterioare înregistrate sunt mai mici de 10 grade Celsius.

În 2010, ca urmare a temperaturilor deosebit de scăzute, încălzirea locuinţelor a început pe 4 octombrie. Anul trecut, în unele zone ale oraşului caloriferele s-au dezmorţit încă de pe 8-9 octombrie, când conducerea Termica în faliment spunea că pe reţele se făceau probe la cald.

Thermonet a preluat sistemul de distribuire, transport şi furnizare a energiei termice începând cu 15 octombrie 2015, moment în care s-a confruntat şi cu o avarie majoră la magistrala de pe Calea Unirii, defecţiunea lăsându-se cu întreruperea sistării încălzirii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI