Sindicaliştii din Finanţele Publice acuză nepăsarea conducerii faţă de situaţia angajaţilor din sistem

> „Strigătul de disperare” al salariaţilor este făcut public printr-un comunicat al SindFISC

Tot mai mulţi angajaţi din Finanţele Publice acuză conducerea instituţiei de nepăsare când vine vorba de îmbunătăţirea unor aspecte legate de activitatea lor profesională, se arată într-un comunicat al SindFISC, semnat de Liviu Toader.

„Aceste aspecte, odată remediate, conduc atât la îmbunătăţirea performanţelor instituţiei în care activează şi implicit a veniturilor colectate la bugetul general consolidat al statului, cu impact în întreagă societate românească, cât şi la îmbunătăţirea serviciilor cu contribuabilii, respectiv la crearea unui climat de parteneriat şi respect reciproc” precizează semnatarul.

În comunicat sunt prezentate plângeri ale angajaţilor din finanţe cu care a fost sesizat Sindicatul Naţional Finanţe Publice (SindFISC), în calitate de reprezentant al funcţionarilor din sistemul instituţional al Ministerului Finanţelor Publice, care susţin acuzele aduse conducerii instituţiei privind situaţia grea a salariaţilor.

„Angajaţi care suferă de boli incurabile cauzate de stresul generat de supraaglomerarea cu sarcini, angajaţi care îşi pierd viaţa din cauza şocului suferit în urmă ameninţării contribuabililor, inechităţi salariale între angajaţi care desfăşoară aceeaşi muncă, drepturi salariale câştigate în instanţe, din cauza legilor care nu sunt puse în aplicare de angajator, lipsa dotărilor în instituţii. Este strigătul de disperare al celor ce îşi desfăşoară activitatea în Finanţele Publice şi solicită răspicat finanţarea activităţii desfăşurate de ei” se arată în document.

Liviu Toader este îngrijorat că guvernanţii nu dau semne că le pasă de situaţia angajaţilor din sistem.

„Domnilor guvernanţi, chiar nu va pasă? Aceştia sunt oamenii cu sprijinul cărora domniile voastre pot să îşi ducă la îndeplinire politicile de guvernare. Urmare a muncii acestor oameni se pot finanţa toate celelalte domenii de interes ale statului (sănătate, învăţământ, infrastructură, ordine publică, apărare naţională etc.). Chiar nu va pasă???” transmite Liviu Toader, în numele Comitetului Regional SindFISC.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: