În week-end

Inspectorii antifraudă, pe urmele economiei subterane

> Amplele acţiuni de control vizează zonele cu volum ridicat al comerţului şi nivel scăzut de fiscalizare a veniturilor, transmite Direcţia Generală Antifraudă Fiscală

 Separat de instrumentarea marilor cazuri de evaziune fiscală, pe fondul creşterii cererii şi consumului de bunuri şi servicii, conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a intensificat controalele operative pentru prevenirea fenomenelor circumscrise economiei subterane, evaziunii fiscale, indisciplinei financiare, precum şi neconformării la declararea şi plata obligaţiilor fiscale.

Conform unui comunicat de presă al instituţiei, direcţiile regionale antifraudă, inclusiv Direcţia Regională Antifraudă Suceava, organizează controale în domeniul recoltării cerealelor, morăritului şi panificaţiei; în centre comerciale angro din zone cu risc fiscal, în restaurante, baruri, cluburi, cât şi în zone cu aglomerare de comercianţi en detail cu risc fiscal ridicat. De asemenea, vizate sunt prestările de servicii către populaţie, cum ar fi cele turistice şi de agrement; sportive; medicale de estetică şi întreţinere; întreţinere şi reparaţii auto; livrările de produse agroalimentare, îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse de menaj, materiale de construcţii, jucării şi echipamente electrice.

Conform Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, acţiunile de monitorizare şi control vor fi efectuate inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, în funcţie de specificul activităţilor comerciale.

„Înainte de desfăşurarea controlului, vor exista activităţi de documentare la faţa locului şi de analiză a informaţiilor din bazele de date disponibile, dar şi din surse externe deschise, în vederea identificării principalelor zone cu volum ridicat al comerţului şi nivel scăzut de fiscalizare a veniturilor. În pregătirea acţiunilor de control, vor fi valorificate petiţiile, sesizările şi informaţiile disponibile în bazele de date cu privire la valoarea plăţilor în trezorerie” transmite Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI