În urma sesizărilor din Suceava

AFIR verifică modul de depunere a proiectelor cu finanţare europeană pentru infrastructură rurală

> „Această măsură a fost luată în urma sesizărilor formulate de solicitanţii care nu au reuşit să depună proiectele de investiţii pregătite” transmite Mihai Moraru, director executiv al OJFIR Suceava

 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a suspendat procesul de evaluare a proiectelor depuse în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, pentru Sub-măsura 4.3a – „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice”, componenta de infrastructură de acces agricolă, cât şi pentru Submăsura 7.2 –„Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”, componenta de infrastructură rutieră.

Anunţul este făcut de Mihai Moraru, directorul executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava, care precizează că procedura de evaluare a fost suspendată în vederea verificării modului de desfăşurare a procesului de depunere a proiectelor pe cele două componente.

„Verificările se fac în paralel atât de AFIR, prin direcţiile proprii cu atribuţii în domeniu, cât şi de Corpul de Control al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Această măsură a fost luată în urma sesizărilor formulate de solicitanţii care nu au reuşit să depună proiectele de investiţii pregătite şi are ca scop asigurarea unui proces echitabil de implementare al PNDR 2014-2020” transmite Mihai Moraru.

Reamintim că, miercuri, pe 25 mai, într-o conferinţă de presă, Cătălin Ioan Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, solicita Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să ia măsuri cu privire la sesiunea de depuneri de cereri a proiectelor de finanţare a infrastructurii rurale. Aceasta după ce foarte mulţi primari din judeţul nostru s-au plâns că AFIR a schimbat modelul de finanţare cu o seară înainte, în condiţiile în care sesiunea de depunere, care includea numeroase documente scanate, a început miercuri, la ora 9, şi s-a încheiat după o oră şi jumătate. Ulterior, Cătălin Ioan Nechifor a salutat decizia ministrului agriculturii, Achim Irimescu, de trimitere a Corpului de Control al ministrului la AFIR.

În acelaşi timp, OJFIR Suceava informează că, până în acest moment, nu a fost închisă niciuna dintre sesiunile cu fonduri disponibile, neangajate prin propuneri de proiecte de investiţii depuse pe site-ul AFIR. Astfel, în prezent sunt primite proiecte de investiţii pentru submăsurile: 4.1 – „Investiţii în exploataţii agricole”; 6.1 – „Instalarea tinerilor fermieri”; 6.3 – „Dezvoltarea fermelor mici”; 4.1a – „Sprijin pentru investiţii în exploataţii pomicole”; 4.2a – „Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol”; 4.2 – „Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor din sectorul agricol”; 7.2 – componenta de infrastructura apă/apă uzată, inclusiv zona montană; componenta privind infrastructura educaţională, inclusiv cea din zona montană; 7.6 – „Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: