Astăzi, la USV

Preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, i se va decerna titlul Doctor honoris causa

În Auditorium „Joseph Schmidt” va avea loc, vineri, începând cu ora 10, festivitatea de decernare a titlului Doctor honoris causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, începând cu anul 2012, graţie deschiderii manifestate de Augustin Zegrean, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a stabilit relaţii de colaborare cu Curtea Constituţională a României.

„Astfel, studenţii de la programul de studii Drept din cadrul USV au beneficiat de stagii de practică organizate la Curtea Constituţională, prilej cu care au avut şansa unei experienţe unice, luând contact direct cu toate structurile care deservesc în mod esenţial statul de drept. De asemenea, datorită parteneriatului între cele două instituţii, la USV au fost organizate mai multe conferinţe la care au participat judecători ai Curţii Constituţionale a României. Universitatea suceveană a contribuit la materializarea unui eveniment deosebit iniţiat de Preşedintele Curţii Constituţionale a României şi anume desfăşurarea conferinţei trilaterale a plenurilor Curţilor Constituţionale ale Lituaniei, Republicii Moldova şi României” se arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, experienţa comună a condus „la creşterea vizibilităţii USV, atât în plan naţional, cât şi internaţional”.

„Oportunităţile generate de parteneriatul USV cu Curtea Constituţională au determinat o reală creştere a implicării studenţilor în activităţile didactice şi extracurriculare, precum şi intensificarea preocupării pentru propria lor dezvoltare personală şi profesională” se precizează în comunicat.

Conform USV, decernarea titlului Doctor honoris causa al USV este „un moment de recunoaştere publică a meritelor” pe care preşedintele CCR, Augustin Zegrean, le are în ceea ce priveşte „promovarea naţională şi internaţională a Universităţii «Ştefan cel Mare» din Suceava, susţinerea pregătirii studenţilor suceveni în cadrul Curţii Constituţionale a României, menţinerea echilibrului între instituţiile esenţiale ale statului de drept şi a constituţionalităţii legislaţiei române”.

„Cooptarea dlui Augustin Zegrean în rândul membrilor comunităţii academice sucevene este un moment special şi pentru profesorii şi studenţii de la profilul Drept, competenţele şi experienţa profesională ale Preşedintelui Curţii Constituţionale a României devenind un sprijin real pentru formarea viitorilor specialişti în cadrul Universităţii «Ştefan cel Mare» din Suceava” se mai precizează în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: