Contractarea unui credit de 25 milioane lei, aprobată în ultima şedinţă a deliberativului municipal sucevean

> Banii vor fi orientaţi spre construirea unei săli polivalente

Consiliul Local Suceava a aprobat, în ultima şedinţă din actualul mandat, caietul de sarcini pentru contractarea unei finanţări interne nerambursabile în valoare de 25 de milioane de lei, adică aproximativ 5 milioane de euro. Banii vor lua calea construirii unei săli polivalente cu 5.000 de locuri, creditul urmând a fi rambursat în 10 ani, cu o perioadă de tragere de 2 ani şi cu o perioadă de graţie de plată a „principalului” tot de 2 ani.

Sala polivalentă ar urma să fie ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, cuprinzând inclusiv o sală de antrenament cu o capacitate de 276 de locuri; o sală de bowling; săli de kinoterapie, fizioterapie şi gimnastică de întreţinere; cabinete medicale specializate; vestiare pentru antrenori şi sportivi.

Clădirea va fi formată dintr-un ansamblu de trei corpuri, cu demisol, parter şi etaj (având o înălţime de 18 metri), în care se vor regăsi birouri, o bibliotecă, un cabinet metodic şi un restaurant. Planul de urbanism zonal şi regulamentul de urbanism au fost deja aprobate, în preajmă fiind prevăzută şi amenajarea unei parcări. Potrivit unei simulări, în condiţiile accesării creditului gradul de îndatorare a administraţiei locale ar urma a ajunge la 17,99%, în 2016, după care va scădea în anii următori. Întrucât pentru ridicarea de obiective sportive nu este prevăzută nicio formă de finanţare nerambursabilă europeană, diferenţa de bani ar putea proveni, în principal, din surse guvernamentale. Sala polivalentă face parte din proiectul complexului sportiv avansat încă din anul 2011, valoarea totală a investiţiei fiind evaluată la circa 17 milioane de euro. Obiectivul urmează a fi construit pe o suprafaţă de 12 ha şi va include un stadion cu 15.000 de locuri, sală polivalentă cu 5.000 de locuri, bazin olimpic de înot, terenuri în aer liber, de handbal, baschet, volei şi tenis. Complementar dotărilor sportive, în zonă vor fi amenajate spaţii verzi sub formă de insule şi parcuri. Nu vor lipsi spaţiile tehnice, parcările, spaţiile comerciale şi de servicii, dar şi amenajările cu destinaţia de locuire, inclusiv cu funcţiunile aferente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: