Bucovina, cea mai mare creştere turistică în ultimul an

> Potrivit preşedintelui CJ Cătălin Nechifor, „Bucovina e a doua destinaţie turistică din ţară”

Bucovina a ajuns să fie a doua destinaţie turistică din ţară, a declarat, ieri, şeful administraţiei judeţene sucevene, potrivit căruia, în ultimul an, această zonă a ţării a realizat cea mai mare creştere turistică, de 19,1%, în condiţiile în care media naţională a fost de aproape 8%.

„Bucovina e a doua destinaţie turistică deja consolidată” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în 2015 în Suceava au venit 310.548 de turişti, în creştere cu 19,1% faţă de anul 2014, iar numărul de înnoptări în 2015 a fost a fost de 699.491, faţă de circa 583.000 în 2014.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că această creştere a turismului în Bucovina a fost generată şi de activităţile de promovare efectuate atât în străinătate, cât şi în ţară, că s-­a schimbat modul de promovare, care nu s-­a mai făcut doar prin acţiuni organizate în judeţ.

„Ne­-am dus curajos în evenimente internaţionale şi naţionale, la Viena, Stuttgart, Katovwice, Chişinău, dar şi la Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca şi Iaşi” a spus Nechifor.

El a mai arătat că un aport important au avut şi evenimentele organizate în judeţ care atrag turişti, cum sunt Hora Bucovinei, Festivalul „Comorile muntelui” din Masivul Rarău, Târgul de cai şi Festivalul „Legende şi tradiţii bucovinene” din Horodnic, Festivalul naţional al meşterilor populari, Festivalul Medieval, Bucovina Rock Castle, dar şi Air Show­-ul organizat pe aeroportul sucevean.

Totodată, un punct de atracţie este drumul Transrarău, care atrage în fiecare sfârşit de săptămână foarte mulţi turişti şi este „la concurenţă” cu Transfăgărăşan şi Transalpina.

El a amintit că în luna iulie va fi deschis şi primul sky­walk, care este amenajat în Masivul Rarău, în zona Piatra Şoimului.

„Nu a fost simplu în turism, dar le mulţumesc celor care au avut încredere în turism şi cred că s-­a înţeles că această industrie şi modul de coordonare a activităţii administrative s­-au schimbat radical” a spus Nechifor.

El a mai anunţat că în luna octombrie Bucovina va fi prezentă la World Tourism Trade de la Londra, cel mai mare târg de turism din lume, unde va fi prezentat un nou concept. „Vom prezenta Unseen Bucovina şi Bucovina Little Europe, două concepte pentru piaţa britanică” a spus Nechifor, care a adăugat că această participare este determinată şi de faptul că Suceava are curse aeriene directe cu Londra.

El a menţionat că Bucovina trebuie să prezinte noi concepte, prin care să fie integrat turismul religios şi turismul activ.

Potrivit statisticii, în judeţul Suceava sunt 633 de structuri turistice de primire cu 10.143 de paturi, dintre care şase sunt de cinci stele, 109 de patru stele, iar celelalte de trei şi două stele.

Cele mai multe structuri de cazare, 93, sunt în Vatra Dornei, în Gura Humorului sunt 68, în Câmpulung Moldovenesc 59, în Suceviţa 42, în Vama 31, iar în municipiul Suceava sunt 26.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: