Ţigări de contrabandă în valoare de 142.500 lei „culese” din pădurile din zona Brodina

Poliţiştii de frontieră ai Sectorul PF Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei au „strâns”, în zilele de 12 şi 13 mai, din pădurile din aria de competenţă, ţigări de contrabandă în valoare de aproximat 142.500 de lei. A fost vorba de două capturi, însemnând un total 17.490 de pachete de ţigări din Ucraina, o parte descoperite într-o locuinţă, altă parte abandonate de cărăuşi.

În baza unor informaţii anterioare despre un localnic de pe raza localităţii Sadău, jud. Suceava, care ar depozita acasă ţigări, poliţiştii au declanşat joi o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei. Mai exact, l-au vizitat acasă şi, cu acordul lui, au descoperit într-o anexă mai multe colete ce conţineau 4990 de pachete de „Marble”, pe care le-au confiscat.

Proprietarul face acum obiectului cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Tot poliţiştii de frontieră de la Brodina au depistat ieri dimineaţă, pe direcţia localităţii Straja, mai mulţi cărăuşi ce duceau în cârcă prea bine cunoscutele colete cu ţigări. În timpul operaţiunilor de interceptare, cărăuşii au abandonat coletele şi au fugit, lăsând în urmă nu mai puţin de 12.500 pachete de ţigări, de diferite mărci, care au fost de asemenea ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii au declanşat şi în acest caz activităţi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând, în funcţie de informaţiile ce le vor obţine, să ia măsurile legale care se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: