Cătălin Nechifor:

Oficiul European de Luptă Antifraudă va verifica proiectul şoselei de centură a Sucevei

Proiectul şoselei de centură a Sucevei a fost transferat spre finanţare cu fonduri europene, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Şeful administraţiei judeţene a explicat, într-o conferinţă de presă, că urmează ca proiectul să fie fazat (etapizat – n. red.), iar aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune să fie decontate pentru lucrări deja executate şi pentru a se închide finanţarea.

Totodată, Nechifor a arătat că urmează să fie făcută o nouă proiectare, pentru că tronsoanele I şi II ale şoselei sunt pe teren care nu permite o astfel de construcţie, fiind foarte multe alunecări de teren în zonă.

„S­-a ales un traseu prost, din birou, cu o structură pentru tronsoanele I şi II neconformă, cu foarte multe alunecări de teren. E vorba de pământ de umplutură, pământ de flori. Niciodată nu s-­a construit acolo şi doar un nepriceput ar fi putut decide să se construiască pe un deal care o ia la vale şi doar un nebun ar putea pune un «zid al morţii» în mijlocul unui drum european” a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că această lucrare care nu poate fi dată în folosinţă a costat deja 80 de milioane de euro şi că s­-a ajuns ca un kilometru de drum naţional să coste 6 milioane de euro, mai mult decât un kilometru de autostradă.

„Din 2012, când am primit certificat ORNIS, am primit informări că se scufundă centura şi că acolo mai sunt şi altfel de lucruri. Nu le pot spune pe toate şi nu sunt deloc încântat că cineva a îngropat pur şi simplu 80 milioane de euro într-o centură fără finalitate” a spus Cătălin Nechifor.

El a mai declarat că nu înţelegea de ce, dacă exista finanţarea asigurată, constructorul evita să lucreze pe tronsoanele I şi II, preferând să efectueze alte lucrări adiacente, cum ar fi o parcare; dar că apoi a înţeles că nu s-­a lucrat pentru că respectivele porţiuni „sunt probe” care trebuie păstrate.

El a mai spus că se va face un nou proiect pentru a se repara ceea ce au stricat alţii.

„Se va veni cu o nouă proiectare, noi indicatori tehnico-economici şi cu alte gândiri ca să reparăm ceea ce au stricat alţii. Vestea bună e că odată ce proiectul a fost transferat pe bani europeni va intra Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) să verifice”, a spus Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: