Bulgaria

Parlamentul a aprobat introducerea votului obligatoriu

Adunarea Naţională bulgară, parlamentul ţării, a aprobat ieri introducerea votului obligatoriu, primul dintre amendamentele propuse la codul electoral, informează Novinite.

În favoarea amendamentului au votat 109 parlamentari, 74 s-au pronunţat împotrivă, iar 10 s-au abţinut. Principalele partide de opoziţie, Partidul Socialist Bulgar şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi au votat împotrivă, denunţând amendamentul ca neconstituţional şi anunţându-şi intenţia de a-l contesta la Curtea Constituţională. Odată cu aprobarea acestui amendament, exercitarea votului devine o datorie civică. Persoanele care nu vor vota vor fi sancţionate prin radierea din registrul electoral, în care se vor putea reînscrie după adresarea unei cereri către autorităţile competente. Pe buletine va exista şi opţiunea de a nu vota pentru niciunul dintre candidaţi.

Votul obligatoriu va fi introdus, cel mai probabil, la viitoarele alegeri prezidenţiale, care vor avea loc în această toamnă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: