Proiectele europene pentru finanţarea agriculturii pot fi depuse online

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) asigură depunerea online a proiectelor de investiţii finanţate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, anunţă Mihai Moraru, directorul executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, menţionând că acest lucru se poate face prin intermediul paginii oficiale de internet Afir.info. Conform şefului OJFIR Suceava, în vederea deschiderii sesiunii din anul 2016, AFIR a analizat funcţionarea platformei online, operând ajustările necesare, pe baza experienţei din anul anterior.

„La această dată, sistemul online de primire a cererilor de finanţare pentru proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020 este pregătit şi funcţional, astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere online pentru sesiunea 2016” subliniază directorul executiv sucevean.

Acesta relevă că, în plus, înainte de deschiderea fiecărei sesiuni, AFIR va opera actualizările şi corelările sistemului online conform informaţiilor specifice fiecărei submăsuri. „Astfel, este necesară adaptarea sistemului imediat după stabilirea pragurilor lunare de calitate, a fondurilor disponibile, precum şi a datelor de lansare a respectivelor sesiuni, care vor fi stabilite în cadrul Comitetului de monitorizare pentru PNDR”, explică Mihai Moraru, director OJFIR Suceava.

De menţionat este faptul că, la nivel naţional, în primele sesiuni pentru primirea proiectelor, desfăşurate în perioada martie-decembrie 2015, solicitanţii de fonduri europene nerambursabile au depus proiecte online pentru zece submăsuri. Numărul cererilor pentru măsurile de investiţii depuse pe site-ul AFIR a depăşit 3.300, valoarea acestora ridicându-se la 1,4 miliarde euro. Faţă de cele zece submăsuri pentru care s-au primit solicitări de finanţare online anul trecut, modulul actual va permite depunerea online pentru încă opt submăsuri din PNDR 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: