Cinstire eroilor, la Mitocaş

> Alecsandru Tanasă, fost primar al comunei Mitocu Dragomirnei, a primit diploma de excelenţă din partea Asociaţiei Cultul Eroilor

Duminica, 17 aprilie, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Mitocaş, maistrul militar principal Davidel Dumitru, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Suceava, a înmânat o diplomă de excelenţă fostului primar al comunei Mitocu Dragomirnei, Alecsandru Tanasă, în semn de recunoştinţă pentru tot ceea ce a făcut pentru comunitate.

„Alecsandru Tanasă, veteran de război ajuns la venerabila vârstă de aproape 90 de ani, a contribuit la construcţia bisericii şi a schitului din localitate, a reabilitat monumentul eroului Vasile Blaga şi a înfiinţat un muzeu sătesc cu exponate unice în judeţ. În casa sa, fostul primar al Dragomirnei, Alecsandru Tanasă, a organizat un muzeu particular cu peste 700 de piese arheologice, istorice şi etnografice din domenii şi perioade diferite, care atestă evoluţia în timp a aşezării şi ocupaţiile tradiţionale ale localnicilor din satele ce compun comuna Mitocu Dragomirnei. Alecsandru Tanasă este colaborator permanent a revistei «Plăieşii» şi autorul mai multor articole despre eroii şi veteranii din Mitocaş şi Mitocu Dragomirnei” a precizat Davidel Dumitru.

Cu lacrimi de bucurie, Alexandru Tanasă a mulţumit conducerii Asociaţiei Cultul Eroilor pentru distincţia acordată şi pentru buna colaborare. Toţi cei prezenţi la biserică au primit revista „România eroică” şi „Plăieşii”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: