Credite cu acte false, luate de trei patroni din Rădăuţi, cu concursul unui funcţionar bancar

> Cei trei n-au restituit băncii nimic din cei peste 1.600.000 lei împrumutaţi

Procurori ai Parchetului de pe Lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a şapte persoane implicate într-un dosar privind acordarea ilegală de credite bancare.

Trei indivizi cu afaceri în Rădăuţi, Viorel Hura, Liviu Olărean şi Daniel Iliuţ, vor fi judecaţi pentru înşelăciune şi uz de fals.

 În perioada decembrie 2008 – februarie 2009, folosindu-se de acte false, cei trei au obţinut, de la o bancă comercială din Rădăuţi, credite de investiţii în valoare totală de 1.604.670 lei, sumă din care banca nu a mai văzut înapoi niciun leu.

Astfel, în decembrie 2008, Daniel Iliuţ, în calitate de administrator al SC D. SRL, a obţinut un credit de investiţii de 400.000 de lei.

În luna februarie 2009, Hura Viorel, în calitate de administrator al SC V.S. SRL, a obţinut de la aceeaşi bancă un credit în valoare de 586.670 lei, iar Liviu Olăreanu, administrator la SC O. C. SRL, suma de 618.000 lei.

Daniel Coroamă, Ioan Carcea şi Corneliu Gavril Iliuţ sunt trimişi în judecată de anchetatorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, aceştia au întocmit şi dat celor trei de mai sus facturi fiscale false “cu scopul de a le folosi pentru inducerea în eroare a funcţionarilor băncii comerciale mai sus amintite şi obţinerii, în mod injust, a unor credite pe care în alte condiţii nu le-ar fi obţinut şi pe care ulterior le-au obţinut şi nu au restituit banii”.

Hura, Olărean şi Iliuţ n-ar fi obţinut totuşi banii dacă funcţionarul bancar care s-a ocupat de dosarele lor de creditare şi-ar fi făcut corect treaba…

Doruţ Ionel Hurjui, consilier client retail în cadrul sucursalei Rădăuţi a unei bănci comerciale, a înaintat spre aprobare cele trei credite, acceptând şi făcându-se că nu ştie de falsuri, nefăcând verificările obligatorii, astfel că procurorii îl acuză de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Inculpatul Hurjui Doruţ Ionel, în calitate de angajat la unei bănci comerciale Sucursala Rădăuţi, în mod repetat, în perioada, decembrie 2008 – februarie 2009, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin întocmirea unor acte în fals, în sensul că a consemnat în contractele de credit verificări fictive, fapte ce au avut ca rezultat obţinerea unor credite în mod injust de către Hura Viorel, Olărean Liviu şi Iliuţ Daniel, care nu au fost restituite, producând unităţii bancare un prejudiciu în valoare de 1.604.670 lei, nerecuperat” au comunicat anchetatorii PTSV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: