Raed Arafat, propus cetăţean de onoare al judeţului Suceava

> Lucrările de reabilitare şi modernizare a UPU – SUMRD Suceava vor fi recepţionate oficial în zilele următoare, iar potrivit unor surse dr. Raed Arafat este invitat să taie panglica inaugurală

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, va fi declarat cetăţean de onoare al judeţului Suceava. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi a deliberativului judeţean, al cărui iniţiator este unul dintre vicepreşedinţii executivului, Alexandru Rădulescu.

Potrivit lui Alexandru Rădulescu, dr. Raed Arafat a sprijinit, încă de la înfiinţarea în 2001, dotarea şi creşterea calităţii serviciilor medicale acordate în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU – SMURD) a Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. Vicepreşedintele CJ susţine că, în calitate de ministru, dr. Raed Arafat a alocat fondurile necesare reabilitării faţadelor şi anvelopării celor şase corpuri de clădire ale Spitalului Judeţean, precum şi, în proporţie covârşitoare, cele pentru extinderea şi modernizarea UPU – SMURD, unitatea de primire a urgenţelor din Suceava urmând a fi una dintre cele mai moderne din ţară.

„Preocuparea pentru creşterea calităţii serviciilor sucevene şi sprijinul constant acordat în acest sens reprezintă motive întemeiate de recunoaştere a meritelor domnului dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, şi recunoaşterea acestuia drept cetăţean de onoare al municipiului Suceava” precizează Alexandru Rădulescu.

Unitatea de Primire a Urgenţelor – SMURD Suceava a fost amenajată în 2001, de la înfiinţare înregistrându-se o triplare a numărului de pacienţi. Astfel, în 2015 au beneficiat de servicii medicale de urgenţă 93.273 de persoane, dintre care 25.721 de copii.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a UPU – SUMRD Suceava vor fi recepţionate oficial pe 5 aprilie a.c., iar, potrivit unor surse, dr. Red Arafat este invitat să taie panglica inaugurală, prilej cu care i se va decerna şi diploma de cetăţean de onoare al judeţului Suceava.

Proiectul are valoarea de 2,5 milioane de euro, suprafaţa UPU – SMURD Suceava crescând de la 780 mp la 1.900 mp. Circa 4,5 milioane de lei sunt folosiţi pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale, printre care un electrocardiograf, un defibrilator manual şi un aparat eco-doppler color cu trei sonde.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: