Pentru că a fost responsabil la 10 ani

Poliţist pentru o zi

Responsabilitatea nu este neapărat o atitudine ce se câştigă odată cu înaintarea în vârstă, ci una ce se învaţă de la vârste cât mai fragede. A demonstrat-o un tânăr sucevean care, la vârsta de doar 10 ani, pentru responsabilitatea de care a dat dovadă, a câştigat, la IPJ Suceava, o zi printre poliţişti. De Ziua Poliţiei Române, băiatul a avut şansa de a fi, cu „acte în regulă”, poliţist pentru o zi. Iar partener de echipaj i-a fost mama. „În fiecare an, cu ocazia zilei de 25 martie, oamenii legii organizează diferite activităţi pentru a sărbători Ziua Poliţiei Române în compania populaţiei în slujba căreia se află, pentru a-şi serba eroii şi pentru a-i aprecia pe cei mai buni. Cu câteva săptămâni în urmă, un copil de 10 ani din municipiul Suceava a demonstrat întregii comunităţi ce înseamnă responsabilitate şi spirit preventiv. Abordat de un necunoscut pentru a-l urma într-un vehicul, sub pretextul conducerii de la şcoală către casă, în baza unei pretinse discuţii anterioare cu mama minorului, copilul a refuzat categoric şi a informat de îndată conducerea şcolii şi poliţia, iar, în scurt timp, datorită prezenţei de spirit a copilului, necunoscutul a fost identificat de poliţişti” ne-a declarat comisar Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Însoţit de mama sa, copilul a executat alături de poliţişti acţiuni de patrulare pedestră şi auto, a participat la acţiuni de promovare a siguranţei rutiere şi a deprins din secretele identificării răufăcătorilor. „Echipat corespunzător în «poliţist junior», micul erou le-a prezentat celor peste 30 de colegi de clasă sediul IPJ Suceava şi laboratorul criminalistic, iar lucrătorii compartimentului i-au dăruit un echipament de protecţie utilizat la cercetarea locului faptei, pentru a-i aminti peste ani de experienţa inedită. Ulterior, în sala de festivităţi a Inspectoratului, micul poliţist a fost premiat de conducerea IPJ Suceava cu o cupă şi o diplomă de excelenţă, primind totodată rechizite şcolare” a mai adăugat Ionuţ Epureanu, spunând că „sărbătorită alături de tineri energici şi de perspectivă, Ziua Poliţiei a însemnat pentru poliţiştii suceveni şi un moment deosebit de satisfacţie profesională, un moment care arată că promovarea conceptului preventiv este o soluţie viabilă pentru crearea unei societăţi civilizate şi sigure”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: