Cel mai mare proiect POR 2014-2020

Concurenţă pentru modernizarea drumului Suceava – Iaşi

> 13 asocieri cu 46 de operatori au depus oferte

13 asocieri cu 46 de firme au depus oferte pentru lucrările de proiectare pentru modernizarea drumului interjudeţean Suceava – Iaşi, care este cel mai mare proiect de acest gen prin POR 2014-­2020.

Administratorul public al judeţului Suceava, Ionuţ Adomniţei, a declarat, joi, că ofertele depuse de firmele participante la licitaţie urmează să fie analizate în următoarele 25 de zile, iar apoi să fie desemnat câştigătorul licitaţiei.

 El a menţionat că durata de execuţie a lucrării de proiectare a modernizării drumului Suceava – Iaşi este de patru luni, iar apoi va fi depusă aplicaţia pe Măsura 6.1 din POR 2014-­2020 în vederea semnării contractului de finanţare. Măsura 6.1 susţine investiţiile în modernizarea reţelei de drumuri judeţene care asigură conectivitatea, directă sau indirectă, cu reţeaua TEN­T, construcţia/ modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judeţean aflate pe traseul drumului judeţean respectiv, precum şi investiţii destinate siguranţei rutiere.

Cel mai important proiect din acest program, care a fost deja avizat de principiu, vizează modernizarea a 170 km de drum, din care 74,66 pe raza judeţului Suceava şi 94 pe raza judeţului Iaşi.

Consiliile judeţene Suceava şi Iaşi s­-au asociat din 2014 în vederea realizării proiectului strategic pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN T şi includerea acestuia în Planul de Dezvoltare Regională Nord­Est 2014-­2020.

În august 2014, în şedinţa Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est, au fost avizate pentru finanţare patru axe rutiere din această regiune, cea mai importantă fiind axa Iaşi – Suceava ce prevede reabilitarea de drumuri judeţene din cele două judeţe pe traseul Iaşi – Gropniţa – Coarnele Caprei – Belceşti – Scobinţi – Lespezi – Budeni – Dolhasca – Liteni – Udeşti – Bosanci – Ipoteşti – Suceava – Moara – Liteni – Zahareşti – Stroieşti – Vâlcele – Costâna – Dărmăneşti – DN2.

Cu o lungime de 170 km, acesta este cel mai mare proiect de drum ce va fi finanţat prin POR 2014­-2020, axa 6 – Infrastructură.

Drumurile care vor fi modernizate de pe acest traseu au fost proiectate în anii ’70 pentru un tonaj de maxim 8 tone pe osie, iar în prezent se circulă cu autocamioane care depăşesc 20 de tone pe osie.

Întregul proiect este estimat la o valoare de 79,8 milioane de euro pentru cei 170 km care se vor moderniza.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: