Ora pământului

Municipiul Fălticeni s-a numărat pentru al optulea an consecutiv printre oraşele din România care au participat la evenimentul global Ora Pământului (Earth Hour), prin stingerea simbolică a luminilor şi evenimente dedicate care au fost organizate sâmbătă, 19 martie, începând cu ora 20,30.

„Prin stingerea, pentru un interval de o oră, a luminilor interioare şi exterioare şi deconectarea echipamentelor electronice care nu sunt esenţiale, demonstrăm că suntem preocupaţi de poluare. Evenimentele organizate la nivel de municipiu şi-au propus să atragă atenţia asupra necesităţii unei conduite responsabile în exploatarea resurselor naturale şi necesitatea adoptării unei schimbări profunde în privinţa modului nostru de a relaţiona cu mediul”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Pentru pregătirea acţiunii „Ora Pământului”, vineri, 18 martie, au avut loc o serie de activităţi de informare în şcoli şi în instituţiile publice, prin intermediul elevilor şi angajaţilor din sistemul bugetar (din sănătate, jandarmerie, pompieri), recomandându-se fălticenenilor să fie solidari cu acest eveniment mondial.

La ora 20.30, în Amfiteatrul Colegiului Naţional „Nicu Gane”, ambasadorii Energiei şi Sănătăţii Pământului din clasa a X-a E, coordonaţi de prof. Sorin Gafencu şi prof. Mioara Gafencu, au prezentat, la lumina lumânărilor, un manifest pentru sănătatea pământului intitulat „Când stingi un bec, se aprinde o stea!”, urmat de un scurt program artistic de muzică şi poezie, cu participarea elevei Briana Benţa.

Un grup de elevi de la Colegiul „Vasile Lovinescu”, coordonaţi de prof. Luminiţa Matei, au marcat Ora Pământului printr-o acţiune simbolică, cu rolul de a atrage atenţia asupra limitării efectelor poluării produse în procesul de obţinere a energiei electrice. În apropierea Primăriei Fălticeni, elevii au aprins lampioane şi lumânări pentru a marca momentul. Evenimentul a fost susţinut de Consiliul Şcolar al Elevilor de la Colegiul „Vasile Lovinescu” şi Consiliul Şcolar al Elevilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Tot în cadrul acestui eveniment, administraţia publică locală a decis ca sâmbătă, între orele 20.30-21.30, iluminatul public pe Aleea Pietonală şi lampadarele de pe scările Primăriei Fălticeni să fie întrerupte.

Ora Pământului, marcată şi la Vatra Dornei

La Vatra Dornei, iniţiativa organizării evenimentului global Ora Pământului a fost luată de către Serviciul Salvamont. Aşa cum am aflat de la Petrică Ariciuc, şeful acestui serviciu, sâmbătă seară, începând cu ora 20,30, s-a organizat un tur al staţiunii la care participanţii au avut ca echipament obligatoriu lanterne sau lumânări. Locul de întâlnire a fost sediul Salvamont Vatra Dornei din incinta Casei de Cultură, iar ca mijloace de deplasare acceptate au fost bicicletele, cărucioarele, rolele, fiind interzise mijloacele de transport motorizate sau propulsate electric. Şi la Vatra Dornei, la ora 20.30, s-a întrerupt iluminatul stradal în zonă centrală a staţiunii Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: