Suceava are suficienţi experţi electorali

> Este vorba despre preşedinţi şi locţiitori ai acestora, precum şi despre operatori de calculator pentru verificarea legalităţii votului

Judeţul Suceava are asigurată resursa umană pentru Corpul experţilor electorali din care vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii acestora în birourile electorale ale secţiilor de votare, cât şi pentru operatorii de calculator care vor fi prezenţi în fiecare secţie, în vederea verificării cu mijloace electronice a legalităţii exercitării dreptului de vot.

Anunţul este făcut de Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava, care a avut ieri o întâlnire de lucru cu Ovidiu Constantin Butnariu, reprezentantul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente, în scopul abordării detaliilor privind modul de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale. Prefectul face cunoscut că, totodată, Autoritatea Electorală Permanentă şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ procedează la actualizarea Registrului electoral, în baza acestuia urmând a fi întocmite listele electorale permanente.

Pe de altă parte, pe 22 martie a.c., de la ora 11, potrivit competenţelor specifice, Instituţia Prefectului judeţului Suceava şi Autoritatea Electorală Permanentă vor ţine o şedinţă cu primarii şi secretarii tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, prilej cu care vor fi prezentate principalele atribuţii care le revin acestora, în vederea bunei organizări a procesului electoral din luna iunie 2016. Pe pagina web a Instituţiei Prefectului judeţului Suceava a fost publicată toată legislaţia referitoare la alegerile locale, aceasta putând fi consultată de orice persoană interesată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: