3040 de preşcolari ar putea beneficia de Legea „Fiecare copil la grădiniţă”

> Pentru acest an şcolar, până la 30 aprilie trebuie depuse cererile pentru obţinerea tichetului social de 50 lei

Începând cu 15 februarie a intrat în vigoare Legea „Fiecare copil la grădiniţă”, care încurajează prezenţa la grădiniţă a copiilor între 3 şi 6 ani, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei lunar.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru acest an şcolar, cererile, însoţite de documentele justificative, se pot depune până la data de 30 aprilie 2016.

Reamintim, stimulentul se acordă numai pentru copiii care frecventează în mod regulat unităţile de învăţământ preşcolar, din familii defavorizate, care trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, vârsta minimă a copilului trebuie să fie de 3 ani împliniţi oricând pe parcursul anului şcolar curent, iar vârsta maximă de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent. O altă condiţie este ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură.

Înscrierea în programul social se face pe bază de cerere depusă de părinţi sau tutori legali, însoţită de documente justificative, de la primăria unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa familia. Conducerea IŞJ a mai precizat că, până la data de 14 martie a.c., la nivelul judeţului Suceava sunt 3040 de copii cu vârste între 3 şi 6 ani, potenţiali beneficiari ai Legii 248/2015.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI