Pompierii Gărzii Siret reconstruiesc casa unui localnic, distrusă de un incendiu

casa pompieri siretCompasiunea, generozitatea şi întrajutorarea sunt trăsături pe care pompierii Gărzii de Intervenţie Siret le dovedesc prin fapte. Niciunul dintre ei nu se bălăceşte în prosperitate, fiecare dintre ei are, la rândul său, case de ţinut şi griji de rezolvat. Dar cu toţii au pus mână de la mână, opinteală cu opinteală şi chiar bani din leafa lor pentru a ajuta un om mai necăjit ca ei.

Împărţiţi în mai multe grupuri, după ce-şi fac treaba la locul de muncă, militarii reconstruiesc casa unui localnic, distrusă de foc la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an.

Casa aparţine unui fost atlet al Sucevei, Simon Gheletiuc, căsătorit, cu doi copii, dar cu care „viaţa nu a fost prea dulce”, după spusele col. Sorin Popescu, şeful unităţii militare de pompieri de la Siret şi vecin cu „nea Simon”.

Tot vecin cu acesta este un alt pompier, Răzvan Tolocan, cel care a avut primul ideea reconstruirii casei distruse de foc şi care a apelat pentru aceasta la colegii lui. Niciunul nu a spus „nu” sau „să mă mai gândesc”, ci toţi s-au mobilizat, s-au organizat şi s-au pus pe treabă.

A venit în ajutorul lor şi Primăria Siret, care a contribuit cu materiale de construcţii, sprijin venind şi din alte părţi, cu alte materiale, cu o maşină pentru transportul altor materiale etc. Toate ajutoarele sunt voluntare, ca de la om la om, ca de la unii care au câte ceva pentru cineva care nu mai avea nimic.

„A fost extraordinar că am putut obţine şi sprijinul Primăriei, că s-au implicat şi alte persoane şi a ajutat fiecare cu ce a putut. Baza sunt însă colegii de la Garda de Intervenţie, care muncesc acolo şi o fac numai din omenie. A mers bine până acum, am fost şi ajutaţi şi sperăm să fie la fel de bine şi în continuare, iar vecinul nostru să se mute din nou în casa lui” a spus col. Popovici.

În câteva săptămâni, cu inima şi cu braţele, pompierii au reuşit să toarne fundaţia casei şi se pregătesc să înceapă zidirea ei, pe o suprafaţă ceva mai mare decât cea iniţială.

Casa va avea două camere, baie, bucătărie, un pod mai mare, iar pompierii speră ca în două luni să dea gata construcţia.

Speranţa miliarilor ar putea deveni certitudine dacă şi alte persoane ar pune umărul alături de ei. Sucevenii care vor să ajute la reconstruirea căminului familiei din Siret se pot adresa lui Răzvan Tolocan, din cadrul Gărzii de Intervenţie Siret, sau la Primăria Siret.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: