„Fiecare om care vine din Mişcarea Populară către ALDE este un câştig pentru România”

> a declarat ieri deputatul Alexandru Băişanu, după ce a anunţat venirea în partidul său a prof. Ovidiu Milici şi a lui Ovidiu Şvarţ

Preşedintele organizaţiei judeţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), deputatul Alexandru Băişanu, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea sa politică are doi membri noi, foşti membri ai Mişcării Populare: prof. Ovidiu Milici şi naistul Ovidiu Şvarţ.

Despre prof. Milici, colegul său din breasla universitarilor suceveni, deputatul Băişanu a spus că este „un om care cunoaşte îndeaproape problematica municipiului şi a judeţului Suceava”. Referitor la Ovidiu Şvarţ, Băişanu a precizat că este „unul dintre cei mai mari naişti pe care îi are România” şi „printre primii cinci naişti ai lumii”, a câştigat „Naiul de aur” în SUA, este cunoscut ca dirijor, orchestrator, om de cultură şi „un prieten drag”.

 Prof. Ovidiu Milici a declarat că, după ce şi-a dat demisia din Mişcarea Populară, joia trecută, a fost „ofertat” de foarte multe partide politice. El a spus nu a împlinit încă 40 de ani, că are suficientă energie şi cunoaşte foarte bine realităţile politice şi sociale ale judeţului. „Între mine şi dl Alexandru Băişanu există o prietenie de mai bine de 20 de ani, amândoi suntem profesori. Chiar şi când am fost pe baricade politice diferite între noi a existat un spirit de eleganţă, un spirit de echilibru, nu ne-am atacat şi totul a stat în sfera bunului-simţ, a unui bun-simţ elementar şi a bunului-simţ politic. De aceea, după o justă şi limpede apreciere, am considerat că este momentul să mă alătur unui proiect politic capabil să gestioneze performanţă politică”. El a mai spus că nu-şi doreşte să mai intre în polemici cu foştii săi colegi de partid şi că are semnale că, în perioada următoare, „un număr semnificativ de colegi” de la Mişcarea Populară i se va alătura în ALDE.

La rândul său, Ovidiu Şvarţ a declarat că crede cu tărie în proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”, având convingerea că Suceava va deveni un oraş european. „Sunt aici pentru că cred că dl Băişanu va fi primar, are potenţial, are tot ceea ce-i trebuie pentru a fi primar, iar odată ajuns primar, Suceava va deveni oraşul pe care ni-l dorim. Ca sucevean get-beget, vă spun că mă bucur că, în sfârşit, vom avea un primar sucevean”.

Alexandru Băişanu a declarat că, în perioada următoare, se vor alătura ALDE 21 de organizaţii de la Mişcarea Populară. „Salvăm Suceava de un partid construit din oamenii care au tăiat pensiile şi salariile cetăţenilor, au închis şcoli, au închis spitale şi au distrus România. Fiecare om care vine din Mişcarea Populară către ALDE este un câştig pentru România”, a conchis deputatul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: