Peste 1.000 de producători şi două unităţi de procesare a laptelui au dispărut în ultimul an

Compartimentul pentru Administrarea Cotelor de Lapte din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a distribuit şi prelucrat, pe durata anului trecut, 10.173 declaraţii anuale privind gestionarea cotelor de vânzări directe, se arată într-o informare a instituţiei, în care se subliniază că, astfel, s-a urmărit respectarea, atât de către producători, cât şi de către procesatori, a legislaţiei europene şi naţionale privind piaţa laptelui şi a cotelor de lapte. Potrivit informării citate, judeţul Suceava se evidenţiază cu 49.171 producători de lapte faţă de 50.235 cu un an în urmă, în scădere cu 1.064 producători. Totodată, înregistrate sunt 22 unităţi autorizate pentru cumpărarea şi procesarea laptelui, cu două în minus în comparaţie cu 2014. În intervalul amintit, s-au desfăşurat lucrări specifice noului an de cotă, primindu-se, verificându-se şi prelucrându-se 536 cereri pentru vânzarea-cumpărarea cotei; 519 cereri de înscriere de noi producători; 307 cereri de conversie a cotei; 105 cereri pentru cedarea drepturilor.

Pe de altă parte, în 76 de cazuri cota de lapte a fost transferată către moştenitori, înregistrându-se şi 15 cazuri de preluare la rezerva naţională. În 659 situaţii s-a procedat la schimbarea cumpărătorului, consemnându-se şi 111 cereri de modificare a datelor. Nu în cele din urmă, în perioada la care ne referim s-au făcut şi 8.170 declaraţii de vânzări directe.

Compartimentul pentru Administrarea Cotelor de Lapte a eliberat documente privind cota de lapte pentru crescătorii de vaci din zona defavorizată, dar şi producătorilor beneficiari ai ajutorului naţional tranzitoriu pentru producţia de lapte. Fermierii suceveni au beneficiat inclusiv de consultanţă de specialitate privind eliminarea cotelor de lapte începând cu 31 martie 2015, cât şi pe linia măsurilor de piaţă ce s-au impus după această dată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: