A VIII-a ediţie a Concursului naţional interşcolar „Magia Mărţişorului”

În cadrul proiectului educaţional „Magia Mărţişorului”, Şcoala Gimnazială Nr. 1 „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni a organizat a VIII-a ediţie a Concursului naţional interşcolar „Magia Mărţişorului”, la care au fost invitate să participe şcoli şi grădiniţe din ţară. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni, felicitări şi mărţişoare, participanţii, elevi din clasele primare, trimiţând lucrările pentru concurs, confecţionate din materiale refolosibile (aşadar nu materiale din natură) şi în orice tehnică de realizare, până pe 29 februarie.

După ce juriul de specialitate va alege cele mai reuşite lucrări, până pe 8 martie, la Fălticeni se va desfăşura Târgul Mărţişorului, în cadrul căruia cei care doresc să facă un cadou inedit, lucrat manual de un copil, îl vor putea achiziţiona dintre cele mai frumoase lucrări din concurs.

 Concursul are menirea să valorifice lucrările realizate de elevi la orele de abilităţi practice şi în atelierele de creaţie organizate în fiecare clasă din ciclul primar şi gimnazial, dar şi sărbătorirea într-un mod inedit a zilelor de 1 şi 8 Martie. Prin lucrările realizate se are în vedere dezvoltarea creativităţii, expresivităţii artistico-plastice, formarea unor abilităţi de comunicare şi autoevaluare şi desfăşurarea unor activităţi educative cu un pronunţat caracter practic prin valorificarea deşeurilor reciclabile.

O parte din fondurile obţinute vor fi utilizate în cadrul programului internaţional Eco-Şcoala, emblemă a şcolilor care au ca scop principal derularea unor activităţi cu caracter ecologic, menite să cultive spiritul civic în interesul ecologic al populaţiei şcolare şi extraşcolare. Restul banilor strânşi din vânzarea felicitărilor şi mărţişoarelor vor fi folosiţi pentru îmbogăţirea fondului de carte al bibliotecii Şcolii Gimnaziale „Al. Ioan Cuza”.

„În pragul primăverii pregătim întotdeauna un mărţişor pe care să-l oferim celor dragi. Noi, cadrele didactice de la Şcoala «Al. I. Cuza», îi pregătim primăverii o magie, şi anume „Magia Mărţişorului”, un proiect complex pe care îl derulăm de opt ani. Anul acesta scopul şi finalitatea proiectului sunt susţinerea programului internaţional Eco-Şcoala, în cadrul căruia am obţinut patru steaguri verzi. Iar anul acesta ne pregătim să obţinem cel de-al cincilea steag verde” ne-a spus prof. Mariana Oşlobanu, coordonator de proiect.

Coordonatorii proiectului sunt bibliotecar Doriana Stan, prof. Mariana Oşlobanu şi prof. Daria Prisacariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: