Gospodărie distrusă de foc la Brăieşti

O familie din satul Brăieşti, comuna Cornu Luncii, a rămas în miezul iernii fără casă şi cea mai mare parte din gospodărie.

Un incendiu, izbucnit joi după-amiază, din cauza efectului termic generat de coşul de fum neprotejat, le-a distrus munca de-o viaţă.

Pompierii militari ai Detaşamentului Fălticeni, sprijiniţi de lucrătorii serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din comuna Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiului anunţat la 112, la ora 18.10.

La faţa locului au găsit arzând acoperişul casei de locuit şi anexele gospodăreşti, construcţii poziţionate în formă de „U”, majoritatea din lemn, existând deja pericol de propagare la o proprietate învecinată.

Pompierii au muncit aproape 4 ore până ce orice focar de incendiu a fost lichidat. N-au putut salva decât o parte dintre construcţiile din curte şi au oprit propagarea flăcărilor către o locuinţă învecinată.

„Au ars acoperişul casei de locuit pe 90 mp, o anexă şi şura, construcţie corp comun, pe 60 mp, acoperişul grajdului pe 70 mp şi acoperişul bucătăriei de vară pe 20 mp. Au mai fost distruse de flăcări bunuri casnice, circa 5 tone furaje, 2 tone de porumb boabe, 2 tone de grâu, 2,5 tone de secară şi 2 mc lemn de foc. S-au degradat pereţii locuinţei” a comunicat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI