Un sucevean se află 60 de zile sub control judiciar pentru că a mituit un agent de poliţie

> El a dat 200 lei agentului care l-a prins transportând nişte coarne de cerb pentru care nu avea documente

Procurorii suceveni s-au mişcat iar foarte repede într-un nou caz de dare de mită, „beneficiarul” mitei fiind şi de data aceasta un poliţist.

Miercuri, 13 ianuarie, un agent de la Serviciul Poliţiei Rutiere al IPJ Suceava l-a depistat în trafic pe Marian Andrei Moldovan, care transporta în autoturism coarne de cerb, fără să deţină însă pentru ele documente de provenienţă.

Poliţistul şi-a făcut treaba şi l-a anunţat pe domnul în cauză că, în aceste condiţii, îi va întocmi acte de constatare a unei infracţiuni pedepsite de Legea 407/2006, legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic.

Bărbatul de la volan a încercat să rezolve problema ca „de la om la om”, a scos 300 de lei din care i-a dat poliţistului 200, pentru a trece cu vederea treaba cu coarnele de cerb. Poliţistul însă nu a acceptat banii, şi-a sunat şefii, iar treburile au curs, chiar în aceeaşi zi, pe drumul firesc.

„La data de 13 ianuarie 2016, o echipă constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava a constatat şi instrumentat săvârşirea infracţiunii flagrante de dare de mită” a comunicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procuror Maria Cristina Ciornei.

Tot în aceeaşi zi, Marian Andrei Moldovan a aflat că este deja cercetat penal pentru această infracţiune şi că s-a luat faţă de el măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: