În perspectivă, pentru a fi evitate manevrele greşite

La Spitalul Judeţean, un centru în care personalul medical mediu va simula, pe aparate, diferite intervenţii

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că are în perspectivă, în a doua parte a acestui an, crearea unui centru pentru perfecţionarea profesională a personalului medical mediu. El a precizat că, în afară de cursurile de specializare care se vor desfăşura acolo, în vederea prevenirii unor manevre sau intervenţii greşite, centrul va fi dotat cu aparatură pe care să poată fi simulată orice fel de intervenţie, în toate specialităţile existente în spital. Sunt vizate, mai ales, specialităţile cu grad de risc ridicat şi personalul din toate secţiile chirurgicale, din Blocul Operator, ATI, Urgenţe etc.

Totodată, în urma cursurilor de instruire, în cadrul centrului vor fi organizate şi testări, tot pe fiecare specialitate în parte.

Rîmbu a mai spus că, în prim-plan, în acest an va fi Unitatea de Primire Urgenţe, unde se doreşte constituirea unui colectiv „dedicat” domeniului. De asemenea, o atenţie deosebită va fi acordată Secţiei Pediatrie, care va avea, în curând, un nou şef, actualul ieşind la pensie în luna februarie. „Noul şef de la Pediatrie va avea ca sarcină formarea unui colectiv dedicat copilului”. Pediatria are deja o nouă asistentă-şefă.

Directorul Rîmbu a mai declarat că mai are în vedere şi aspecte de ordin general în ce priveşte activitatea spitalului, anume îmbunătăţirea atitudinii personalului, atât faţă de colegi, cât şi faţă de pacienţi, dar şi a atitudinii unor pacienţi şi aparţinători faţă de personalul spitalului. „Toţi pacienţii vor respect, dar nu oferă, întotdeauna, acelaşi respect faţă de personal. Fiecare crede că reprezintă cazul cel mai grav care trebuie rezolvat repede”.

Peste 40 de posturi pentru concursul din 4 februarie

Pentru întregirea personalului din SJU, anul acesta sunt scoase la concurs 44 de posturi, dintre care 22 de infirmiere debutante, care vor avea şansa să se specializeze, ulterior, în cadrul spitalului. Managerul Rîmbu a precizat că a solicitat Consiliului Judeţean – care a şi aprobat – transformarea unor posturi de infirmiere în infirmiere debutante, pentru a da posibilitatea participării la concurs a cât mai multe persoane interesate. „Aş vrea să vină cât mai multe persoane la concurs, poate şi din cele înscrise la şomaj, în contextul crizei locurilor de muncă. Aşteptăm personal dedicat meseriei, mai ales că vor avea şi perspectiva de a se forma pe parcurs”.

La concursul care va avea loc pe 4 februarie s-au mai scos încă 12 posturi de asistent medical, dintre care şase sunt de asistent medical principal, trei de generalist şi tot atâtea de asistent debutant, la care se adaugă opt posturi îngrijitoare, un post în specialitatea kinetoterapie şi un post de curier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: