O nouă blocare a sistemului informatic al CNAS

> Directorul medical al spitalului sucevean: „Am realizat operaţiunile offline“

Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a anunţat, marţi dimineaţă, întreruperea sistemului PIAS din cauza unei defecţiuni la o componentă hardware, repornirea serverelor de la baza de date şi reiniţializarea serverelor de aplicaţie fiind efectuată după remedierea defecţiunii.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, în cursul dimineţii zilei de ieri, la ora 8,36, o componentă hardware s­a defectat şi a provocat întreruperea sistemului PIAS (Platforma informatică a asigurărilor de sănătate). „Componenta a fost izolată şi s­a început procedura de repornire a serverelor de la baza de date şi reiniţializarea serverelor de aplicaţie” se preciza în comunicatul CNAS.

Ulterior, CNAS a anunţat că platforma PIAS a fost repornită, recomandându-se furnizorilor de servicii medicale să repornească aplicaţiile folosite astfel încât să se poată efectua reconectarea la platforma PIAS.

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că serverul care deserveşte SJU Suceava nu a funcţionat în cursul dimineţii, după ora 8,30, întrucât platforma PIAS a fost nefuncţională, dar că pacienţii nu au avut de suferit, întrucât toate procedurile de transmitere a datelor s­au realizat offline, iar în termen de 72 de ore datele pot fi introduse în sistem.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: