Evaluarea personalului Spitalului Judeţean a început

Vasile-Rambu> Se doreşte creşterea calităţii serviciilor medicale

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că evaluarea personalului medical mediu şi auxiliar al unităţii spitaliceşti a început de luni şi va continua în perioada următoare, evaluarea având drept principal scop creşterea calităţii serviciilor medicale acordate în spital.

Brădăţan a spus că se doreşte ca evaluarea personalului spitalului să fie una anuală şi are ca scop creşterea calităţii serviciilor medicale atât printr-o comunicare mai bună a personalului cu membrii staffului medical din secţiile unităţii, cât şi printr-o comunicare mai eficientă cu pacienţii şi aparţinătorii acestora.

„Vrem să dezvoltăm mai mult latura umană, personalul să fie cât mai bine pregătit, să comunice mai bine cu pacienţii şi cu aparţinătorii acestora, dar şi cu membrii staff-ului medical al secţiilor” a explicat Brădăţan.

Directorul medical al SJU Suceava a precizat că evaluarea anuală include şi evaluarea nivelului profesional al personalului, pentru a se vedea unde este necesară organizarea unor cursuri de instruire şi de perfecţionare profesională.

El a spus că din comisia de evaluare fac parte asistenţii şefi ai secţiilor, directorul de îngrijiri şi directorul medical al SJU Suceava, membrii Comitetului Director, precum şi o echipă de psihologi.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, anunţase la mijlocul lunii decembrie că va face schimbări majore în ceea ce priveşte personalul medical din cadrul unităţii spitaliceşti, precizând că doreşte ca în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) să aibă „o trupă de amazoane” care să se lupte cu urgenţele, urmând ca în celelalte secţii să fie făcute permutări de personal pentru a sparge găştile.

Rîmbu a spus într-o conferinţă de presă că întregul proces de modificare preconizat este în beneficiul pacienţilor şi aparţinătorilor, dar şi pentru schimbarea percepţiei faţă de Spitalul Judeţean Suceava. „În prim-plan sunt bolnavul şi aparţinătorul” precizase managerul SJU Suceava.

El a arătat că cea mai mare parte din imaginea Spitalului Judeţean Suceava derivă din ceea ce se întâmplă în UPU. „Vrem să facem la UPU o trupă de amazoane care să lupte cu urgenţele” declarase Rîmbu, subliniind că în urma unor evaluări se va stabili cine e apt să ocupe o funcţie în UPU şi, ca atare, va activa acolo. El a menţionat că, pe lângă calităţile profesionale, aceste persoane trebuie să aibă şi capacităţi de relaţionare şi de comunicare atât cu pacienţii, cât şi cu rudele acestora.

Vasile Rîmbu a mai spus că în spitalele europene asistentul medical e generalist şi că va face permutări şi în secţiile din spital pentru a fi sparte găştile. „Nu­-mi fac gaşcă într-o secţie şi stau până ies la pensie” a spus managerul SJU Suceava.

Managerul Vasile Rîmbu a anunţat atunci că rapoartele de evaluare privind personalul urmau să fie efectuate începând cu 11 ianuarie 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: