Acumulările de gheaţă au depăşit cota de atenţie la Vatra Dornei şi au distrus puntea pietonală Berna

> Zonele cu probleme continuă să fie monitorizate de ISU şi SGA pe râurile Bistriţa şi Dorna, cât şi pe cel cursul superior al Moldovei

Ieri, începând cu ora 9, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, împreună cu inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, au participat la o acţiune de monitorizare a cursurilor râurilor Bistriţa şi Dorna, în aval de localitatea Iacobeni. Deplasarea a avut loc în urma informărilor primite de la structurile specializate ale Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) şi ISU din zonă, a Comitetului local pentru situaţii de urgenţă, dar şi ca urmare a apelurilor primite pe numărul de urgenţă 112, cu privire la existenţa unor potenţiale pericole de inundaţii.

Conform unei informări a Prefecturii Suceava, în zonă a fost prezentă echipa pirotehnică a ISU Suceava, precum şi specialiştii SGA, în vederea analizării oportunităţii descărcării acumulărilor de gheaţa, fără a se crea pagube în aval. Urmărită a fost, de asemenea, analizarea, împreună cu preşedintele Comitetului local pentru situaţii de urgenţă din zonă, „posibilitatea realizării unor protecţii în amonte pe râul Bistriţa, pentru a proteja zonele supuse unor potenţiale pericole de inundaţii”.

„În urma intervenţiilor structurilor de specialitate şi a autorităţilor locale, pe raza comunei Iacobeni au fost deblocate acumulările de gheaţă create în zona celor două poduri, fapt ce a condus la deplasarea sloiurilor în aval. Se lucrează, de asemenea, pentru deblocarea unor acumulări de gheaţă pe cursul superior al râului Moldova, în zona localităţii Breaza. Acumulările de gheaţă rezultate în urma deblocării au depăşit cota de atenţie pe raza municipiului Vatra Dornei şi au distrus puntea pietonală Berna. Nu au fost afectate persoane” informa ieri Constantin Harasim, prefectul de Suceava, adăugând că zonele cu probleme continuă să fie monitorizate de CLSU, ISU şi SGA pe tot cursul râurilor Bistriţa şi Dorna, cât şi pe cel superior al râului Moldova.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: