Pentru noul complex sportiv

Primăria Suceava are în vedere un credit de 5 milioane de euro

> Valoarea totală a investiţiei este de 17 milioane de euro, diferenţa urmând a fi acoperită din alte surse de finanţare

Primăria Suceava ar putea contracta un credit de 25 milioane de lei (circa 5 milioane de euro), cu rambursarea în 10 ani şi o perioadă de graţie de doi ani, pentru demararea lucrărilor de amenajare a complexului sportiv de la intrarea în reşedinţa de judeţ dinspre Fălticeni. Primarul Ion Lungu spune că a fost făcută o simulare, în condiţiile accesării creditului, gradul de îndatorare a administraţiei locale urmând a ajunge la 17,99% în 2016, după care va scădea în anii următori. Întrucât pentru ridicarea de obiective sportive nu este prevăzută nicio formă de finanţare nerambursabilă europeană, diferenţa de bani ar putea proveni, în principal, din surse guvernamentale.

„Eu cred că în 4 ani de zile putem termina această sală polivalentă. Am putea obţine ajutor şi din altă parte, pentru că nimeni nu poate finanţa acest obiectiv în totalitate. Banii ar veni inclusiv de la Compania Naţională de Investiţii, de la Guvern, însă important este să o începem, deoarece avem nevoie de această sală polivalentă, care va avea destinaţie atât sportivă, cât şi culturală, fiind introdusă şi în strategia aferentă proiectului «Suceava – Capitală europeană a culturii»”, a precizat Lungu.

Potrivit proiectului avansat încă din anul 2011, valoarea totală a investiţiei este evaluată la circa 17 milioane de euro, termenul de realizare fiind de 4 ani. Obiectivul ar urma să fie construit pe o suprafaţă de 12 ha, incluzând un stadion cu 15.000 de locuri, sală polivalentă cu 5.000 de locuri, bazin olimpic de înot, precum şi terenuri în aer liber, de handbal, baschet, volei şi tenis. Complementar dotărilor sportive, în zonă vor fi amenajate spaţii verzi sub formă de insule, cât şi parcuri. Ar urma să nu lipsească spaţiile tehnice, parcările, spaţiile comerciale şi de servicii, dar şi amenajările cu destinaţia de locuire, inclusiv cu funcţiunile aferente.

„Eu cred că este un lucru realizabil şi ar trebui să ne apucăm să facem această sală polivalentă întrucât, dacă vom găsi alte surse de finanţare, este bine să demonstrăm că am început-o prin eforturile Consiliului Local” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: