Peste 10.000 de contravenienţi suceveni au interdicţie la plata dărilor

 > Persoanele fizice juridice şi persoanele fizice în cauză au amenzi totale de 11 milioane de lei > Dacă nu se conformează, nu vor putea să-şi achite celelalte obligaţii

Primăria municipiului Suceava îşi deschide casieriile începând de luni, 11 ianuarie. Ion Lungu, şeful administraţiei municipale, spune că pentru a beneficia de bonificaţia de 10%, la ghişee se vor putea reprezenta contribuabilii din reşedinţa de judeţ, mai puţin cei care au fost sancţionaţi contravenţional şi care nu şi-au achitat amenzile în cauză.

„Taxele şi impozitele locale pot fi plătite începând cu data de luni, 11 ianuarie. S-a schimbat Codul fiscal, este mult de lucru, însă, la început, obligatoriu este să fie plătite amenzile. Deci, îi rog pe sucevenii care ştiu că au amenzi – chiar dacă vin cu bună-credinţă să plătească taxele pe teren, pe clădiri sau pe maşină – să-şi achite respectivele amenzi, întrucât nu avem voie să procedăm altfel” a pus în vedere ocupantul fotoliului administrativ din Areni.

Potrivit edilului-şef, la finele anului 2015, Primăria avea de încasat din amenzi circa 11 milioane de lei, acestea fiind puse în sarcina a 10.100 de contravenienţi din municipiu.

Pentru o garsonieră se va plăti 64 de lei pe an, iar pentru un apartament cu 4 camere – 193 de lei, respectiv cu un leu mai puţin decât în anul 2015. Sucevenii care locuiesc în apartamente cu două camere sau în apartamente cu trei camere vor avea de scos din buzunar aceeaşi sumă ca şi în anul trecut.

Pentru anul 2016, valabilă rămâne acordarea bonificaţiei de 10% pentru plata cu anticipaţie, până pe 31 martie 2016, a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi impozitului pe mijloacele de transport, datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice.

Veniturile proprii ale bugetului local sunt constituite din impozitul şi taxa pe clădiri, impozitul şi taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, impozitul pe spectacole, alte taxe locale, amenzile şi penalităţile aferente impozitelor şi taxelor locale, precum şi taxele extrajudiciare de timbru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: