Dare de mită chiar în sediul poliţiei

 Un sucevean din Straja, pe nume Constantin Pintescu, va sta 60 de zile sub control judiciar, hotărâte marţi, 5 ianuarie, de procurori ai Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

El a ajuns în această situaţie transpunând perfect în practică proverbul „Nu te scărpina dacă nu te mănâncă pielea”. Pe el l-a mâncat, dar l-au scărpinat alţii.

Pe 17 decembrie, Pintescu a lovit cu maşina lui un autoturism parcat al unui anume Ovidiu R., provocându-i pagube. Nu a stat să se împace cu omul pentru reparaţii, ci a tulit-o de la locul faptei.

Păgubitul a reclamat evenimentul, iar poliţiştii, după cercetări, l-au găsit pe Pintescu şi i-au explicat cum vine treaba în ce-l priveşte, adică faptul că va fi sancţionat, va trebui să ofere asigurarea lui pentru ca păgubitul să-şi repare maşina, iar, pentru faptul că nu a anunţat evenimentul în 24 de ore de la producerea lui, i se va reţine permisul de conducere.

Marţi, 5 ianuarie, în sediul Poliţiei Rutiere, când a auzit că va rămâne fără permis, Constantin Pintescu s-a gândit să „rezolve” treaba…

„Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, la data de 5.01.2016, la sediul Poliţiei municipiului Suceava – Biroul Rutier, inculpatul a oferit martorului denunţător (agent de poliţie) suma de 1000 de euro, pentru ca acesta din urmă să nu-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu legate de constatarea şi sancţionarea unor contravenţii la regimul rutier săvârşite de inculpat” a comunicat, prin biroul de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Poliţiştii ce se ocupau de cazul lui au pus imediat mâna pe telefon şi şi-au sunat şefii, dar şi pe lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Treburile au mers repede, chiar în aceeaşi zi procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Pintescu Constantin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită şi au instituit asupra lui controlul judiciar pe o perioadă de două luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: