La Spitalul Judeţean Suceava, în primele zile de ianuarie

Aproape 700 de prezentări la UPU

> Dar mai puţine internări, în spital, ca în alţi ani > Dintre cazuri, au dominat infecţiile respiratorii la copii, afecţiunile digestive, căderile pe gheaţă

Unitatea Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean Suceava s-a confruntat cu destule prezentări în cele 3 zile de sărbătoare a revelionului 2016, însă numărul internărilor în spital a fost sub cel din ani anteriori.

Directorul medical al unităţii spitaliceşti, dr. Tiberiu Brădăţan, ne-a declarat ieri că s-au înregistrat, zilnic, peste 200 de prezentări la UPU, începând de vineri, 1 ianuarie, până pe 3 ianuarie inclusiv – 211 pe 1 ianuarie, 202 pe 2 ianuarie şi 272 pe 3 ianuarie.

„S-au internat cam un sfert din numărul prezentărilor la UPU, circa 23-25%. Au fost relativ puţini pacienţi internaţi; de regulă, se internau cam 30% din prezentări în astfel de zile. Capacitatea de ocupare a paturilor, în acest moment, este de 50%” a precizat directorul medical.

Dr. Brădăţan a mai spus că mai multe internări au fost în secţiile Boli Infecţioase, Neurologie, Pediatrie. Au fost nouă cazuri de afecţiuni digestive, din care cinci au fost mai grave şi au necesitat internarea, precum şi 34 căderi pe gheaţă, dintre care două cazuri au fost internate. Au fost şi destule cazuri de rănire prin agresiune, dar, pe ansamblu, dr. Brădăţan a apreciat că a fost o perioadă „mai liniştită” pentru spital, faţă alţi ani. Deşi a fost foarte frig, nu au fost cazuri de hipotermie.

Şi numărul naşterilor a fost mai scăzut ca în alţi ani, în primele zile ale lui 2016 înregistrându-se 20 de naşteri – cinci pe 1 ianuarie, zece pe 2 ianuarie, cinci pe 3 ianuarie, una dintre naşterile de pe 3 ianuarie fiind gemelară.

Primul nou-născut al anului 2016 este o fetiţă care a cântărit la naştere 3,130 kilograme şi a primit nota 10. Ea a venit pe lume pe 1 ianuarie, la ora 7,25.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: