În nici 24 de ore

150 de brazi confiscaţi de poliţişti

Intensificarea activităţilor de patrulare în zona gărilor, autogărilor şi a sectoarelor de drum din preajma zonelor împădurite a dus la identificarea mai multor persoane care transportau sau comercializau brazi de Crăciun fără respectarea prevederilor legale. Astfel, într-un interval de nici 24 de ore, au fost confiscaţi 150 de brazi fără documente de provenienţă.

Pe 22 decembrie, în jurul orei 11.50, poliţiştii au oprit un autocamion condus de un bărbat de 44 ani, din comuna Mănăstirea Humorului, care transporta 30 brazi, fără aviz de însoţire sau alte documente de provenienţă şi transport. A fost amendat cu 2000 de lei, iar pomii au fost predaţi silvicultorilor.

În aceeaşi zi, la ora 22.45, poliţiştii şi silvicultorii din Vama, în timp ce se deplasau cu autospeciala din dotare spre staţia CFR, au văzut pe calea ferată trei persoane care stăteau lângă mai mulţi pomi de Crăciun. Când au văzut maşina poliţiei, oamenii au abandonat pomii şi a fugit spre lunca râului Moldova. Au lăsat în urmă nu mai puţin de 93 de molizi şi brazi tăiaţi, Dumnezeu ştie de unde, ilegal.

Alţi 27 de molizi au fost confiscaţi tot în preajma gării din Vama. Un bărbat de 34 de ani, din localitate, îi avea în grijă, legaţi mănunchi în două legături, dar nu avea pentru ei niciun document. Iar pomii nu aveau aplicată amprenta dreptunghiulară a ciocanului silvic, dovada clară că fuseseră tăiaţi ilegal.

„Poliţiştii atrag atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul silvic şi solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic, sesizând de îndată poliţia atunci când iau la cunoştinţă despre acte ilicite în ceea ce priveşte exploatarea, transportul, depozitarea sau comercializarea de material lemnos de orice natură, în special a brazilor de Crăciun” a transmis Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI