Potrivit preşedintelui CJ Cătălin Nechifor

Dezvoltarea Aeroportului Suceava va continua, se vor mări salariile şi se vor face angajări

nechifor-mariutaDezvoltarea Aeroportului Suceava va continua în perioada următoare, a declarat, luni, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, precizând că în aceste condiţii se doreşte motivarea personalului prin creşterea salariilor; dar că se vor face şi noi angajări.

El a felicitat echipa de la Aeroportul Suceava pentru proiectul de modernizare, dar şi pentru că, în ultima perioadă, a lucrat peste program, întrucât a procesat pasageri care au aterizat sau au decolat de la Suceava, în condiţiile în care pe aeroportul din Iaşi condiţiile meteo nu permit zboruri.

Modernizarea Aeroportului Suceava, realizată prin POS – Transporturi, a fost încheiată fără să existe corecţii financiare, iar gradul de execuţie este de 108%, pentru că s­au implementat şi măsuri noi, apărute în timpul execuţiei prin adoptarea Regulamentului european 139, a declarat managerul de proiect, Marius Grosu. El a spus că, prin lucrările efectuate, portanţa pistei a fost mult crescută, fiind a doua, în funcţie de acest criteriu, după cea din Cluj-Napoca, iar portanţa ridicată va genera o durată mai mare a pistei.

Grosu a mai spus că, pe lângă lungirea şi lărgirea pistei, a fost crescută şi suprafaţa platformei de îmbarcare – debarcare, care permitea înainte de modernizare parcarea a patru aeronave de tip C, cu 160­180 de locuri, iar acum, pe lângă aceste patru aeronave de tip C, pot parca încă două aeronave de tip D, care au peste 200 de locuri. Mai mult, s­a modernizat balizajul, care înainte de implementarea proiectului era unul non­standard, care nu mai exista în Europa şi permitea aterizarea dacă exista vizibilitate de 1200 de metri; acum se permite aterizarea la 350 de metri vizibilitate.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că acest proiect este unic în România, specificând că munca pe aeroport va continua, pentru că nu se încheie niciodată un plan de dezvoltare. El a spus că îşi doreşte să se finalizeze cât mai repede studiul de fezabilitate pentru terminalul al doilea, iar Romatsa să implementeze în termen sistemul ILS.

Nechifor a anunţat că se va încerca motivarea personalului care deserveşte aeroportul şi că, în vederea dezvoltării acestuia, urmează să se facă şi angajări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: