Consiliul Local a interzis circulaţia căruţelor pe străzile Sucevei

caruta orasAccesul vehiculelor cu tracţiune animală a fost interzis în municipiul Suceava. Cei care vor fi prinşi că încalcă hotărârea de Consiliu Local vor fi amendaţi drastic, iar atelajele vor fi imobilizate în cel mai apropiat spaţiu disponibil.

Consilierii locali suceveni au adoptat, cu 18 voturi „pentru”, unu „împotrivă” şi o abţinere, un proiect de hotărâre iniţiat de cei doi viceprimari, Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, pentru interzicerea vehiculelor cu tracţiune animală pe domeniul public al oraşului.

Astfel, căruţaşii care vor fi prinşi că circulă prin municipiul reşedinţă de judeţ vor fi sancţionaţi de poliţiştii locali cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.500 lei, iar atelajele lor vor fi imobilizate pe domeniul public, în cel mai apropiat spaţiu disponibil, astfel încât să nu fie stânjenită circulaţia pe drumurile publice.

„Nu se confiscă nimic, nu se valorifică nimic, ci doar se imobilizează” a subliniat Lucian Harşovschi. El a menţionat în cadrul şedinţei de joi că, printr-o decizie a Curţii Constituţionale, este interzisă confiscarea şi ridicarea căruţelor, iar din acest motiv se preferă imobilizarea acestora. Mai mult decât atât, viceprimarul a explicat că, dacă vor fi căruţaşi care vor abandona caii pe domeniul public, caii vor fi duşi în adăpostul pentru câini din Lunca Sucevei.

Conform proiectului adoptat, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data comunicării procesului-verbal.

Prin excepţie, vehiculele cu tracţiune animală care vor participa la evenimente artistice, culturale sau sportive vor avea voie să circule şi să staţioneze pe domeniul public al Sucevei.

„Autorii morali ai acestei hotărâri sunt de fapt cetăţenii municipiului Suceava care ne-au semnalat în repetate rânduri problemele cauzate de existenţa căruţelor în municipiul Suceava, iar noi, semnatarii, îndeplinim doar o formalitate” a mai spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: