Primăria Suceava împarte locuri de veci în Burdujeni

> Alte două cartiere suferă de pe urma deficitului de locuri de înhumare, respectiv Obcini şi George Enescu

 Un nou cimitir este în curs de amenajare în municipiul Suceava, acesta urmând a deservi cartierele Burdujeni-sat şi Tinereţii.

Primarul Ion Lungu a anunţat că indicatorii tehnico-economici ai lucrării au fost deja aprobaţi în deliberativ, în prezent fiind în curs de amenajare împrejmuirea cu gard a suprafeţei destinate înhumărilor. Însă, din cauza frigului, aceasta nu va fi gata decât în primăvară.

Până atunci, precizează edilul-şef, parcelele din viitorul cimitir sunt repartizate pe culte, în mod proporţional, conform înregistrărilor, la Direcţia Judeţeană de Statistică, a categoriilor de enoriaşi. Astfel, din totalul celor 2.600 de locuri de veci, Biserica ortodoxă „Sfântul Andrei” are rezervate 1.027 de locuri; Biserica ortodoxă „Sfântul Vasile cel Mare” – 377; Biserica ortodoxă acoperământul Maicii Domnului” – 364; Biserica ortodoxă „Izvorul Tămăduirii” – 260; Biserica apostolică „Emanuel” – 169; Biserica ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – 247; Biserica de Ziua a Şaptea – 23; Biserica după evanghelie „Bethesda” – 53 şi Biserica baptistă „Bethania” – 30 de locuri.

„Aşa a rezultat în urma calculelor făcute în baza indicatorilor statistici. Vom da o hotărâre de consiliu local în acest sens, vom face un contract de dare în folosinţă gratuită a acestor terenuri către parohii sau unităţi de cult, iar acestea se vor îngriji să le administreze” a declarat Ion Lungu.

Noul cimitir are o suprafaţă de aproape 29.000 mp, cu un disponibil de 2.630 locuri de veci. Amenajările necesare – care se vor face pe durata a 2 ani – vor costa bugetul local aproximativ 2,4 milioane de lei. Ulterior, în cimitir urmează a fi înfiinţate alei pietonale, platforme ecologice pentru deşeuri, sistemul de iluminat public, parcare, punct de supraveghere şi prăznicar.

Dacă, potrivit şefului administraţiei sucevene, pentru zona centrală a municipiului sunt disponibile cimitirele „Pacea-nou” şi „Pacea-vechi”, alte două cartiere suferă de pe urma deficitului de locuri de veci, respectiv Obcini şi George Enescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: