Primăria Suceava împarte locuri de veci în Burdujeni

> Alte două cartiere suferă de pe urma deficitului de locuri de înhumare, respectiv Obcini şi George Enescu

 Un nou cimitir este în curs de amenajare în municipiul Suceava, acesta urmând a deservi cartierele Burdujeni-sat şi Tinereţii.

Primarul Ion Lungu a anunţat că indicatorii tehnico-economici ai lucrării au fost deja aprobaţi în deliberativ, în prezent fiind în curs de amenajare împrejmuirea cu gard a suprafeţei destinate înhumărilor. Însă, din cauza frigului, aceasta nu va fi gata decât în primăvară.

Până atunci, precizează edilul-şef, parcelele din viitorul cimitir sunt repartizate pe culte, în mod proporţional, conform înregistrărilor, la Direcţia Judeţeană de Statistică, a categoriilor de enoriaşi. Astfel, din totalul celor 2.600 de locuri de veci, Biserica ortodoxă „Sfântul Andrei” are rezervate 1.027 de locuri; Biserica ortodoxă „Sfântul Vasile cel Mare” – 377; Biserica ortodoxă acoperământul Maicii Domnului” – 364; Biserica ortodoxă „Izvorul Tămăduirii” – 260; Biserica apostolică „Emanuel” – 169; Biserica ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – 247; Biserica de Ziua a Şaptea – 23; Biserica după evanghelie „Bethesda” – 53 şi Biserica baptistă „Bethania” – 30 de locuri.

„Aşa a rezultat în urma calculelor făcute în baza indicatorilor statistici. Vom da o hotărâre de consiliu local în acest sens, vom face un contract de dare în folosinţă gratuită a acestor terenuri către parohii sau unităţi de cult, iar acestea se vor îngriji să le administreze” a declarat Ion Lungu.

Noul cimitir are o suprafaţă de aproape 29.000 mp, cu un disponibil de 2.630 locuri de veci. Amenajările necesare – care se vor face pe durata a 2 ani – vor costa bugetul local aproximativ 2,4 milioane de lei. Ulterior, în cimitir urmează a fi înfiinţate alei pietonale, platforme ecologice pentru deşeuri, sistemul de iluminat public, parcare, punct de supraveghere şi prăznicar.

Dacă, potrivit şefului administraţiei sucevene, pentru zona centrală a municipiului sunt disponibile cimitirele „Pacea-nou” şi „Pacea-vechi”, alte două cartiere suferă de pe urma deficitului de locuri de veci, respectiv Obcini şi George Enescu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI