Dumitru Corjuc, primarul condamnat din Ipoteşti, îşi pierde scaunul

> Atribuţiile funcţiei de primar vor fi exercitate de viceprimarul comunei > Dumitru Corjuc a fost găsit în conflict de interese, pentru că şi-a angajat nora la primăria pe care o conducea

 Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava, a emis ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Ipoteşti, Dumitru Corjuc. Conform lui Harasim, măsura este urmare a condamnării definitive a lui Dumitru Corjuc, la o pedeapsă privativă de libertate, a cărei executare a fost suspendată condiţionat în baza art. 81 din Codul de procedură penală.

Constantin Harasim face cunoscut că ordinul de încetare a mandatului a fost dat având în vedere sentinţa penală nr. 128 din 3.04.2015, pronunţată de Judecătoria Suceava, în soluţionarea Dosarului nr. 6733/314/2014, sentinţă rămasă definitivă prin respingerea apelurilor formulate în cauză şi prin care s-a dispus condamnarea inculpatului Dumitru Corjuc, primar al comunei Ipoteşti, la o pedeapsă de 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, cât şi potrivit referatelor întocmite de secretarul comunei Ipoteşti.

„În baza celor menţionate, se impune emiterea unui ordin pentru constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Ipoteşti” transmite prefectul judeţului Suceava.

Atribuţiile conferite prin lege primarului vor fi exercitate de drept de către viceprimarul comunei.

Dumitru Corjuc a fost găsit în conflict de interese, pentru că şi-a angajat nora la Primăria pe care o conducea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI